Opšta...Tu smo... > Stigao sam !!!
Pozdrav od Zileta
vepar:
Godinama sam imao commandera 18 i onda sam ga prodao kumu pre tri godine koji ga vozi i danas. Po meni jako dobar camac, sirok komforan, stabilan. Tacno je da malo lupa po talasima ali nista strasno. Sto se tice nitni ispadale su na starijim verzijama gde su stavljali manje nitne. U svakom slucaju mogu da se zamene vecim za dva sata posla i investiciju od 1000 rsd. Jedino sto zahteva vece motore, sa 25 ks ide ok sa dvoje- troje u camcu. 30 je neki realni minimum jer onda lepo ide i sa cetvoro ljudi, vuce skijasa, gumu... a 40 mu je optimalni motor. Sa 40ks ide preko 50km/h sa troje, cetvoro ljudi i gomilom opreme. Ima puno boksova koji se redovno napune rostiljima, suncobranima, stolicama, stolovima, akumulatorima... Pa mu onda stvarno treba 30+ ks. Atestiran je do 50ks. A vidjao sam ih i sa 100ks i flapsovima, to vec deluje malo bolesno! Camac je jak i utegnut, nista se tu ne uvija i ne krcka...
Bojan Bakic:
Comader posesujem sa prijateljem od 2005god za pecanje.Ima tohatsu od 25ks i nikada nismo imali problem ide sasvim solidno od 30-43km/h zavisi od algi.Cinjenica da malo lupa po talasima ali nista znacajno.Nikada mu nije radjen anti algin niti se cuva camac a plastika je i dalje ista.Dosta konforan za 2-3 osobe koje pecaju iz njega.
Zile-nbg:
Znate kako, s obzirom da ne znamo sta zelimo od camca, tj konkretno korita, zato ovako i saramo i medju oblicima i medju materijalima.
Skijanje, guma, glisiranje me za sada zaista ne zanimaju. Ja sam skoro svaki dan na Savi, sto na splavu sto na kajaku i jedino sto me zanima je uzivanje na vodi.
Tako da ozbiljno razmisljam i o celicnom tabanasu, jer mislim da ce za pocetak, biti sasvim za ok dnevne izlete i vozikanje po reci.
Zaista mi je drago sto svako iznosi svoje misljenje bez nekog ubedjivanja i sto isticete mane i prednosti pojedinih plovila.
Sto se srljanja u kupovinu tice, tu sam maher, ali imam zenu koja me za sada uspesno obuzdava i tera da promislim vise puta roll4
vepar:
Za prvo plovilo je metalni tabanas bez svanca ili sa blagim svancom od 1.1m do 1.3m u tabanu i 5-6m duzine i yamaha 9.9 cetiri takta vrh prica. Ako budes menjao yamaha ce da ode za 24h a na metalu neces puno izgubiti. Na kraju krajeva metal je toliko jeftin da sve i da ga ostavis nije frka.
Bakara:
--- Citat: vepar 05, 04, 2021, 15:40:15 posle podne ---Za prvo plovilo je metalni tabanas bez svanca ili sa blagim svancom od 1.1m do 1.3m u tabanu i 5-6m duzine i yamaha 9.9 cetiri takta vrh prica. Ako budes menjao yamaha ce da ode za 24h a na metalu neces puno izgubiti. Na kraju krajeva metal je toliko jeftin da sve i da ga ostavis nije frka.
--- Kraj citata ---
Amin! sajkaca
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju