Pozdrav svima, kao sto pisah pre par meseci u temi za predstavljanje od avgusta sam ponosni vlasnik broda Sesan- krstio ga je prethodni, nazalost pokojni, vlasnik Puja po svojoj zeni i dve cere- Senka, Sanja i Ana- SESAN.
Obzirom na lepu pozadinu kumovanja supruga i ja smo resili da ime ne menjamo, ako nista bar dok ne stigne jos koje pojacanje :)
Evo par slika kako trenutno izgleda:

Sto se camca tice- ulozeno je puno ljubavi i truda u njega ali je nazalost stajao 2 godine i dosta toga je vec za zamenu/obnovu.
Ove godine smo plovili samo nekoliko puta i to ne duze od 2-3h i sve u blizini marine, Stenka, posto je svako isplovljavanje zavrseno nekim manjim ili vecim pehom(curelo gorivo na filteru, puklo crevo za vodu od hladjenja, nisam otvorio vodu za hladjenje

pa pregrejao motor...
Od onda polako krecemo sa sredjivanjem po tome sta je najbitnije- zamenio sam sva creva za gorivo na oba motora, ima dva dmb-a 10ke, kao i oba impelera i creva za vodu, odradjen servis oba motora tj zamenjeno ulje i bio majstor Panta da ih pregleda i nasteluje kako treba. Nakon toga je na red dosla struja posto su instalacije od oba akumulatora bile uzasne, oba kabla sa akumulatora smo uspeli rukom da prekinemo sto dovoljno govori o stanju istih...
Trenutno smo u procesu sredjivanja instalacija u kabini tj glavnog cvorista koje je, nazalost, u dosta losem stanju:

Ideja je da se sve ovo prepakuje i lepo sprovede i obelezi, ideja mi je da imam 3 boje zica- crna je -, crvena + a plava, ili neka druga, ce biti za sve veze sa senzorima.
Nazalost ovo sa strujom se oteglo i traje vec 2 meseca, prvo je elektricar bio bolestan posle sam ja dobio koronu... ali nadam se da ce za 10ak dana sve da se nastavi po planu i programu.
Pored toga sad sam u procesu dogovaranja tende- kao sto vidite ova na njemu u ocajnom stanju, trenutna ideja je nauticko platno, verovatno plavo ili belo, sa "prozorima" kao sto je i sada samo da idu i komarnici i platno preko- za 10ak dana cu saznati cenu te moje zamisli pa cemo videti... Ako neko ima neki predlog rad sam da saslusam naravno.
Sledeca velika stvar je verovatno vadjenje celog camca za mesec-dva posto su ventili za usis losi i oba pustaju po malo vode- na spoju sa koritom a i na samim ventilima tj ne zatvara lepo.
Onda ide pitanje- da li odmah raditi farbanje i sredjivanje kad je vec napolju... Pre 5 god je radjeno korito i kazu da deluje

i da mozda i ne mora sada, ali kad vec placam vadjenje... nisam pametan

Pored toga ima tu jos dosta stvari- prednji prozori su losi i ne dihtuju posto je propalo drvo pa ce to biti menjano, verovatno alu prozori ali videcemo, motor za sidro je zaribao pa ce i on na sredjianje...
I pored svega toga krecem sa Arduino projektom gde hocu da napravim nekoliko senzora koji ce biti tu, za pracenje temperature, za prisustvo vode u koritu...
Izvinjavam se na poduzem postu, ali zima je pa reko ajde bar malo da razmenimo misljenje dok ne zaplovimo opet :)