E, ovako treba... > Restauracije
SeSAn- tamo i, nema, nazad by entuzijasta
Drivee:
Anode za aluminijum obavezno. Svaki motor ih ima, zasto? Sigurno jer treba da budu tamo.
broker975fx:
Negirati potrebu za anodama je slicno negirati postojanje Corona virusa ili verovati da je zemlja ravna ploca. Postoje neuporedivo efikasniji nacini za borbu protiv ovih struja ali za manja plovila i ogranicenim sredstvima zrtvene anode su prihvatljivo resenje. U ostalom iste takve se stavljaju i u bojlere, izmenjivace i gomilu sklopova.
Ovaj gore post za brod iz 30-tih jednom kad izadje napolje i kada se lepo ispeskira sve ce biti jasno vlasniku. To govorim iz licnog iskustva.
LSI:
--- Citat: broker975fx 12, 04, 2021, 08:27:18 pre podne ---Negirati potrebu za anodama je slicno negirati postojanje Corona virusa ili verovati da je zemlja okrugla.
--- Kraj citata ---
Да није ове реченице на почетку претходне поруке, вероватно не бих коментарисао претходну преписку јер смо о анодама много писали ранијих година и много пута је објашњен њихов значај и улога. До људи је да ли ће их ставити и користити или неће.
Али ова прва реченица коју сам цитирао, навела ме ја да се огласим. Истина, морам да признам, као и то да ли ће користити аноде и веровати у корист од њих, исто тако свако има право да верује или не верује у било шта друго али у тренутку када код нас и у свету умиру гомиле људи од вируса и толико година од Галилеја и Њутна, после свих сазнања до којих су дошле математика, физика, астрономија, тврдити да вирус не постоји и да је земља равна...
Међутим, када сам поново прочитао, схватио сам да се то наш друг само шалио, а ја се упецао.
Извини, друже, имаш пиће од мене.
broker975fx:
Izvinjivam se lapsus pa je ispalo totalno bez smisla ili sa nekim dvosmislenim ironicnim tonom. Htedoh da napisem i ukazem na besmislje u verovanju da je zemlja ravna ploca. :)
srsa:
" Pa ono jes' , oće čovek da pogreši jednom...." ha ha ha
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju