E, ovako treba... > Restauracije

SeSAn- tamo i, nema, nazad by entuzijasta

<< < (2/34) > >>

marko07:
hvala  dell_mare, sto se zdravlja tice to ide lagano- korona je prosla pre jedno 3 nedelje ali ima tu jos da prodje dok ne bude sve bas kako treba ali ne zurim :)

A sto se sredjivanja tice, kad ovako popisem mozda zvuci da sam resoi katastroficki da sredjujem ali zapravo bas je onako kako savetujes- da idem po prioritetu.
Kad je uzet camac uradjen je servis motora i nista vise- plovio sam i curelo gorivo pa sam to sredio, onda sam imao probleme sa strujom pa je elektricar dosao i sredio to, nakon toga pukne crevo od vode i izlije mi finu kolicinu vode u korito pa sam nakon toga zamenio sva creva... jednom prilikom je zasmrdelo i zadimilo iz dela sa instalacijama pa je ponovo angazovan elektricar da to uradi kako treba... Onda je usla voda u korito preko spoja ventila za vodu i to na samom spoju pa sam to nekako dotezao i uspeo da privremeno sredim. Gledao je i Zeka iz marine i slozio se da najverovatnije ipak mora na suvom da se sve to radi pa zato i dolazimo do price o izvlacenju camca i tu je jedino pitanje farbati ili ne kao nesto sto nije neophodno ali gledam da podvucem pod to da ne placam 2x vadjenje i vracanje camca... Tende su toliko lose da ne mogu ni da se otvore ni zatvore kako treba tako da i one spadaju pod prioritet.

Ali se svakako slazem sa svim recenim- ja gledam da spremim da mogu da isplovim i da uzivam, a sredjivanja i radova ce svakako uvek biti :)

STG:
Farbaj, naravno, bar matirati farbu, pa proveriti stanje i onda odluciti sta mazati. U najgorem slucaju nanosices sve po redu, ali to je i ideja za mirnu glavu kada je camac vec napolju...

George:

--- Citat: marko07  04, 01, 2021, 19:35:23 posle podne --- i tu je jedino pitanje farbati ili ne kao nesto sto nije neophodno

Mislim da bi što se farbanja tiče bilo bitno srediti ga kad je već na suvom, pogotovo ako nemaš nameru da ga vadiš i sledeće godine. Ja sam moj brod do sada bio prisiljen zbog nekih prepravki, menjanja elise itd da vadim svake godine (a imam ga 4 godine), pa sam ga uvek premazao antialginom pa ga tako vraćao na vodu. Sada kada su se ti radovi i prepravke završili, mislim (po preporuci nekih starijih Panonskih mornara)da je dovoljno svake treće ili četvrte godine vaditi ga iz vode i premazati. Iako mislim da je sve to relativno, jer recimo moj drugar strasni rekoplovac svoj brod (građen 1936), nije izvadio pa stoga ni ofarbao od 2000 godine, i još uvek pluta.
--- Kraj citata ---

George:
Što se struje tiče, tvoja slika me podseće kroz šta sam i ja prošao. Sve u svemu nije strašno kao što izgleda, samo sve treba obeležiti po PS-u, biti siguran šta odakle dolazi i to možeš i sam povezati, i promenuti dotrajale žice. Evo i po koja slika kako je to kod mene izgledalo...

George:
...pre i posle radova.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju