E, ovako treba... > Restauracije
SeSAn- tamo i, nema, nazad by entuzijasta
marko07:
Da ovo skroz fino izgleda, ja znam da sa uljima loše izgleda nisam znao za ovo.
Šta tačno tražim u farbari? I nadam se da ima svetlih nijansi
Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
George:
Ovo je pac za drvo. Prodaje se u malim papirnim kesicama (kao recimo biber od 5gr), i ima dosta nijansi. Ja sam koristio mahagoni, ali intenzitet boje sam podešavaš sa doziranjem praška u taj, kako na njemu piše "denaturalizovani" alkohol. Prvo na parčetu špera ili šta god koristiš, napraviš probu da vidiš kakva je nijansa, pa tek onda bojiš. Inače po pravilu ide jedna kesica na litar alkohola, a ako hoćeš jaču ili slabiju nijansu onda stavljaš više ili manje praha. Ovo je koliko vidim na pakovanju neki uvoz iz Mađarske.
Dora:
Imaš Sadolin u nijansama koje god hoćeš...
George:
To je i meni padalo na pamet, ali pošto sam pronašao ovo što mu je namena baš toniranje drveta,onda sam odustao od sadolina.
broker975fx:
Nije mi jasno sta zelis da postignes i sa cim sada nisi zadovoljan. Imas sper koji tamnije nijanse a ti bi da bude svetliji ako sam razumeo?
Ako je tako to bas nece ici lagano posebno ako je vec tretirano drvo sa necim a furnir meksi. Doduse lepota drveta je sto se sa njim nikada ne zna a efekat se moze postici totalno drugaciji od zeljenog a da opet dobro izgleda. Za sve radove a posebno za pokusaj da se osvetli nijansa bice potrebno svakako besomucno smirglanje.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju