Hajd ovako... Dejan ti je sve lepo rekao i sve se slažem.
U Somboru restoran SLON, vežeš se na oko metar i po od terase rastorana, što bi se reklo parkiraš u kafanu :D Klopa odlična, cene normalne.
U Bezdanu smo uvek boravili na 2 mesta, ali to je kanal, mirno je, pa možeš da se privežeš gde god da ti se sviđa. Ili smo boravili sa preke strane sela, prekoputa onog proširenja, malo pre brodogradilišta, ili kad se prodje naselje Šebešfok, pre malog kanala, ima lepa poljana, pokošena, i neko mislim igralište za decu. Imaš lepo proširenje malo posle njihovog kupališta za pristati, nije za boravak, ali je 50m od gomexa ako treba nabavka, a i česma je u blizini da se dopuni voda.
Na samom kanalu imaš čardu Šebešfok, jelovnih nije obiman, ali je hrana dobra, i čini mi se da je bilo jeftino. Bolju ribu davno nisam jeo! Takođe je pristajanje maltene u kafanu... Druga opcija je pristajanje kod onog igrališta od malopre, pa šetnja od 10-ak minuta do čarde PIKEC, gde je isto dobra riba... Ja po čardama slabo jedem nešto sem ribe, pa ne znam za ostalo

Do PIKEC-a možeš i Dunavom, ali ako ti odgovara da odeš pre izlaska u Dunav, nije daleko za prošetati.
Nizvodno ti je dosta blizu Apatin, pa ne verujem da ćeš stajati izmedju (mi smo stajali na prvi ostrvo kad se izađe iz kanala, 10km nizvodno od prevodnice, tamo proveli dan, pa uveče za Apatin). Po ovom vodostaju se jedva moglo pristati, ali će u avgustu biti još bolje, ima dosta plićaka i peskova... Za Apatin ti je Deki rekao, marina je mislim 3000 dan, pa mi nije padalo na pamet da pristanem (iz principa, pre svega), ali ima pre marine lepa travica da se pristane (ima slika kod mene na reportaži) i sve je blizu. Obevezno kafana KRUNA sa prelepim pogledom na Dunav (preporučujem večeru, jer se sa terase gleda zalazak sunca).
Ispod kao što je Deki rekao ima mali milion šporova, peskova i zavlačenja, što mnogo zavisi od vodostaja (sada su sve to bila ostrva sa vodom u šumi bez megućnosti pristajanja) sem jednog velikog peska oko špora gde smo proveli veći deo dana. Gornji ulazak u dunavac oko Šarengradske ade može da se udje do Bogojevo 200 otprilike, posle je previše plitko.
Donji kraj Šarengradske ade je odličan po nižim vodostajima jer se može uvek pristati, a prekoputa izadju peskovi (20 metara plivanja i na pesku si).
Meni Tikvara nikad nije bila zanimljiva, previše je urbano za moj ukus.
Ako već nisi iz ovih krajeva, pa ti to nije vikend destinacije, Šašićeva ada je lepa, a dovoljno daleka da nije gužva.
Sve na 25km ili manje od Novog Sada u avgustu izbegavaj (ili gledaj da bude radni dan barem, vikendom se pretvorilo u Savu u BG).
Ako nešto još treba tu sam...