E, ovako treba... > Restauracije

Grunfovanje Nuthy-ja

<< < (19/37) > >>

zankiki:
Ja se trudim da kod mene sve bude lepo, a opet nije ni blizu kad kod Terce.
Do duše, ni ne poznajem nikog gde je to kao kod njega  sajkaca

Dora:
Vidi, sve oribam  da bude kao novo, onda slikam i napravim poster pa stavim odgore i zauvek kao novo hahaha

Šalim se ali kod mene je to baš velika površina i tamo ngde dole duboko, ispao mi je ključ i nema šanse baz magneta da ga dohvatim, metar ipo dubine a motorčina u tome :)
Krećem sa reparacijom, dosta sam se zamajavao sa nekim sitnicama :) Mora biti gotovo za sezonu...

George:

--- Citat: vepar  02, 03, 2021, 06:44:07 pre podne ---Bas tako, nikako... U tabanasu je to jedno 200l koje pumpa ne moze da pokupi... jedini nacin da to pokupis bez lomljenja grbine je usisivac koji sme da vuce i vodu. To je veoma efikasan nacin, koristimo gau firmi  po zgradama nakon raznih havarija.

--- Kraj citata ---

200 l vode meni zvuči brutalno. Sad, ili sam još jako zelen kao nautičar, ili tu nešto ne štima. Kod mene u Calypsu još nikad nije bilo kaljužne vode više od par decilitara koji se stvore posle neke obilne kišurine, pošto tu i tamo zna malko da prokisne. Ako pričamo o osovinskom vodu na nivou cele sezoni bude nekoliko kapi koje leti vrlo brzo ispare. Podmetnuo sam jednu polovinu od rasečene plastične kante ispod stop piksne (šupernice), da mi se i tih par kapi ne razliva u koritu, a tu ujedno i vidim da li, i koliko pušta na osovinskom vodu. Čim vidim da malo učestalije kaplje odmah mu naguram masti u mazalicu, ili po potrebi dotegnem stop piksnu, i to samo toliko da u toku rada greje samo u toj meri da mogu na njoj da držim ruku a da se ne opečem. Kaljužnu pumpu i nemam, iako planiram da je kupim čisto predostrožnosti radi.

zankiki:
Vepar je jednom prilikom punio tank za tehničku vodu, a nije spojio crevo na tank... Pa je ustvari punio brod.
Verujem da je tada imao 200 litara vode u tabanu  kuku

Dora:

--- Citat: George  02, 03, 2021, 13:36:53 posle podne --- ili po potrebi dotegnem stop piksnu, i to samo toliko da u toku rada greje samo u toj meri da mogu na njoj da držim ruku a da se ne opečem. Kaljužnu pumpu i nemam, iako planiram da je kupim čisto predostrožnosti radi.

--- Kraj citata ---
Eto, sad sam saznao koliko da stežem :) Uvek se nešto nauči :)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju