E, ovako treba... > Restauracije
Grunfovanje Nuthy-ja
vepar:
Ma da, nemam ja vode spolje ni malo, eventualno koja kap kada curne prozor. Motor i osovinski vod suvi kao barut. Nego sam sipao vodu u rezervoar koji nije bio spojen na instalaciju. Pa sam imao 1 cm vode po celom koritu, tu pumpa ne pomaze... nego sundjer ili usisivac i udri!
zankiki:
Inače, jedna od najboljih stvari koju sam skoro među prvima zamenio nakon kupovine broda je taj stari sistem za zaptivanje osovine... Stalno gledaš da li curi, dotežeš... Mislim da ima 4-5 godina kako sam ugradio volvo ležaj, nisam ga od tada ni pogledao, a ni jedna kap nije ušla u korito tuda...
George:
Pa dobro, volvo ležaj je zasigurno vrh, ali ni ovaj stari sistem nije toliko loš. Naravno, iziskuje da ponekad baciš pogled na njega, ali nije strašno. Na svaki 15-20 sati mu naguram masti, i na otprilike svakih 100 sati ga malo dotegnem. Kad smo već kod volvo ležaja, zanima me što si ti imao potrebu da menjaš klasičan, i koliko to čudo košta?
zankiki:
Zato što sam morao da dodajem masti i dotežem ga sajkaca sajkaca
A i uvek par kapi dole, to me sve nerviralo...
Nisam siguran tačno, ali volvo ležaj sam stavio pre 4-5 godina, sigurno preko 1000 sati, ni kapi...
Mislim da je nešto ispod 100€, nije neka investicija, pogotovo kad uzmeš u obzir sve ostalo...
Drivee:
--- Citat: Drivee 02, 03, 2021, 10:02:02 pre podne ---hm.. mislim da idete u pogresnom smeru. Ne treba tu pumpa, niti sundjer a ni usisivac, treba nekako zaustaviti tu vodu. Na to treba da se fokusiras. Bolje od ovoga ne moze biti, samo ce biti gore i gore i gore..
Danas na trzistu ima raznih zaptivaca, gitova, plastika ili silikon da se to okrpi.. samo treba gledati da se uradi kako treba.
--- Kraj citata ---
Sve se svodi na ovo? Resiti problem u korenu
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju