E, ovako treba... > Restauracije

Grunfovanje Nuthy-ja

<< < (18/37) > >>

Dora:
Toga sam se i plašio, nema ništa bez grbačenja :)
Step dole je naručen od elektroničara, stabilan i jak :) Nije problem prevezati akumulatore na 12 ali gde da nadjem anlaser za tu grbinu na 12V :) Tako da 24 ostaje do daljnjeg :)
Ja sad kad bi pravio  kobilicu ostavio jedan mali šaht kao najnižu tačku makar pravio otpor u plovidbi ali nema, idem da kupim zoger :)

broker975fx:
Auto ima 12v - Kamion ima 24v. Malo veci auto ima 12v a autobus ima 24v. Camac ima 12v a brod 24v:). Razmisli o tome i nista ne diraj. Eventualno se malo prilagodi za uredjaje koje je teze naci na 24v, mada realno sada u 2021 sve se nadje i na 24v bez problema.

Bakara:
Mozda koristiti neku manuelnu varijantu za to? Posto se i kod mene pojavi nekad malo vode u motornom prostoru, od kondenzacije ili jaceg pljuska pod nekim uglom, to za nekih mesec dana predje u otprilike 1L vode.
Ispod motora nemam dovoljno mesta da uglavim kaljuznu pumpu, a i prilicno sam siguran da svakako ne bi mogla da izvuce tako malo tecnosti.

Zato za takva nepristupacna mesta gde ostane malo vode, koristim ovu stvarcicu:
https://najpovoljnijialati.rs/shop/rucni-alat/oprema-i-alat-za-auto-servis/einhell-vakum-pumpa-za-izvlacenje-benzina-i-ulja-1-6-lit-3407000/

Prihvata precnik creva od 8mm - 12mm koliko ja znam, i gde god se zavuce crevo, usisace tecnost. Inace sam je kupio zbog vadjenja ulja iz motora, ali i ovo radi odlicno.

Dora:
Terca mi je objasnio i veoma sam ponosan što sam zapamtio "šupernica" skroz je otpuštena pa je onako dobro kapljala voda u vožnji. Sad znam kako treba da je dotežem ali moram izvaditi vodurinu ispod motora koja je otprilike 2-3cm a pošto je bilo masno, ulje u mikrofilmu pliva odgore i izgleda baš bljaksavo a to me nervira. Hoću da bude kao kod Terce da se sija kao pasja muda  :)
Kupiću tu neku pumpu ručnu da veći deo izvadim a onda sundjer i rastvarač masti i da se sija kao... :)

Bakara:
E to  thumbup
S obzirom da si resio problem sa supernicom, vode vise ne bi trebalo da bude pa jednom sredis i miran si. Ako se opet pojavi, to ce biti malo i taman za neku rucnu pumpu ili sundjer  6589

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju