E, ovako treba... > Restauracije

Grunfovanje Nuthy-ja

<< < (17/37) > >>

Dora:
Nije prošlo ni 4 meseca a već sam utvrdio da uopšte  nemam struju od 12V na brodu. Uvek sam gledao baterije za potrošnju a za motor je po mom difult mišljnju od automobila 12V i tačka. Spaljivanje 2 glinarice na instrument tabli je rezultiralo paljenjem unimera i gle 24V hahaha
Uglavnom, sad imam problem da to sve prebacim na 12V što je nemoguća misija zbog motora i ostaje sve što je bilo na 24v, kupio sam i Radijo na 24v.

Ostala je kaljužna pumpa pa ako neko ima neku na zalihama, pošteno ćemo razmeniti taoce. Ili mi treba saznanje koju da kupim pošto je nekima napisano da su samo za čistu vodu a neke imaju opis "ovo je pumpa" ... Ispod motora ima brlja od  97% vode i 3 posto ulja. Voda je došla od šupernice koju su remontovali ali nisu dotegli ni malo pa je nacurilo dok smo se vozali od kanala do marine.

Pošto nema neki sabirnik u vidu najniže tačke, zanima me kako pumpa pokupi svu vodu?

calypso2:
Nikako! Pokupi veći deo vode, onda počne sa "srče" i kada je ugasiš vrati deo vode iz creva u korito...Onda ti saviješ grbinu i debelim sundjerom...

vepar:
Bas tako, nikako... U tabanasu je to jedno 200l koje pumpa ne moze da pokupi... jedini nacin da to pokupis bez lomljenja grbine je usisivac koji sme da vuce i vodu. To je veoma efikasan nacin, koristimo gau firmi  po zgradama nakon raznih havarija.

Drivee:
hm.. mislim da idete u pogresnom smeru. Ne treba tu pumpa, niti sundjer a ni usisivac, treba nekako zaustaviti tu vodu. Na to treba da se fokusiras. Bolje od ovoga ne moze biti, samo ce biti gore i gore i gore..

Danas na trzistu ima raznih zaptivaca, gitova, plastika ili silikon da se to okrpi.. samo treba gledati da se uradi kako treba.

A za struju.. generalno ne vali nista da ostanes na 24V ali za 3-4 000 dianara se lako kupi step down. I to onaj koji stalno drzi 12V, cak i ako ti pocetni napon varira (a mora da varira zbog alternatora).

zankiki:
Ja kad uključim kaljužnu i stanem na pramac (da se slije do pumpe), ostane možda oko litre vode  sajkaca
Ali mu je uvek primarni zadatak da ne gledam u motorni prostor, i da nema ni kapi vode, ulja... Da sve bude perfektno...

A kolege su dobro napisale... Da se skroz isprazni, samo sundjer.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju