E, ovako treba... > Restauracije

Grunfovanje Nuthy-ja

<< < (35/37) > >>

Dora:
Ma nije hitno, tek seckam limove...
Juče sam prisustvoao svečanom puštanju u pogon jedne Honde od 20ks sa anlaserom... Majstor je mntirao a mi smo bili stative da se nasloni :)

Uglavnom rezimej ukratko, veoma sam iznenadjen kako je to upalilo iz prve, nije stigao anlaser da se zavrti i radi tiho na leru. Posle nekog podešavanja bila j mala probna vožnja.. E tu sam se razočarao u tehniku totales. Dotični kolega i ja imamo nonstop raspravu šta smrdi  ili buči više, dizel ili benzin (umalo ne napisah plin :) ) Malo su prosuli benzina pa je baš bazdilo ali benzin brzo ispari ali buka ostaje, kako se na leru stvarno skoro ne čuje tako je na pola gasa baš bučan pa je rekao bih pristrasno ista ili gora buka nego kod mene...
Druga veoma bitna stavka je težina, ja skoro svakodnevno dižem 20 do 40 kila gvoždja nekoliko puta na dan ali to je iz "benča
" :) Motor moraš malo ispred sebe da nosiš da bi ga okačio a to onda znači da je Zankiki u pravu, odosmo oba u mutno Dunavo. Za mene lično definitivno neupotrebljivo tako da će ti do 15 kila doći u obzir  i pošto sam izguglao bajbot i to je svakako bilo u planu i rešen problem :)

Što se sezone tiče, znači ebu me ovi za registraciju najgadnije, a holandezi promenili zakon... rešava se ovih dana mada nema rečne milicije ali ja ću navući svima bengu jer će da se stvore odmah :)

Šteta je, životna želja mi je bila da udjem zguza u koviljski rit i vidim kakva su to drva a sad je vodostaj ubio se za to, no biće dana...

zankiki:
Ako bi ipak malo jači motor, stariji johnsoni i yamahe 6-8 ks su negde oko 20-ak kg čini mi se, dosta se lako rukuje sa njima...

Dora:
Sačekaću da jedan kolega nabavi sebi jači pa da uzmem taj njegov, nije Suzuki nego Jamaha 6 konja, isto dvotaktni :) Računam da će nizvodu svakako da me dopelja do obale... Ali ajde prvo da kupim tu lutriju :)

Dora:
Nisam dugo pisao pa da stavim samo koju sliku, vrata su gotova, platforma je iskrojena i "ispeckana" ali nije stiglo do spajanja a posle ove Tise od nešto dana očigledan je uvid da je baš neophodna. Takodje sam utvrdio št je još neophodno i to će ove zime da se uradi, do Februara i tačka :)
Frižider konačno radi  za sve pare samo moram tražiti da  povećam amperažu da bi radio kraće. Sad je ograničen na 3A koliko sam shvatio.
Kokpit je sada mala soba tri sa tri, neće tako ostati ali deluje baš moćno, ono šetaš se kao na korzu :) Dodat je novi solar 375w i kontroler od 30A i dva Exide acu Strong pro Ca-Ca kao što su stari bili, pa koliko izdrže...

Dora:
Samo da nisam miran, ali plovan je :) Kuhinja gore, klonja dole...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju