E, ovako treba... > Restauracije

Grunfovanje Nuthy-ja

<< < (34/37) > >>

Dora:

--- Citat: Terca  01, 06, 2021, 11:41:52 pre podne ---
--- Citat: Dora  31, 05, 2021, 20:29:04 posle podne ---...na novoj "terasi" :)

--- Kraj citata ---

ccc... na krmenoj platformi valjda majkumu, nisi više prašinar  a0335

Ako ti je prioritet da ploviš preplanuo i u belim bermudama i brodaricama onda tomos od 30 godina i nije dobar izbor, da se ne uprljaš... u drugim slučajevima nije ni loš, neke žene i vole kad malo "miri na zoljicu ili apenca  ha ".

Izmeriću visinu danas za bravarske radove, a tačno ćeš podesiti onda kad nabaviš motor (montiranjem daske ili "mesarske plastike").

--- Kraj citata ---
Pa zadevam se za terasu, čekao sam te i reakciju :)

Nije mi strano da se uprljam a i nemam bele bermude, nisam igrao tenis hahaha
Ok, čekam na neke mere a svakako ću inskonstruisati ploču da se pomera po uglu i visini. Sve je na papiru malo a i u praksi je malo ali kad sam isekao dno od platforme i stavio stolicu  utvrdim da sam džaba krečio i sa programima iscrtavao kako da isečem tablu a da bude najviše... Realno platforma će biti onako momačka i da stoji pomoćni motor za stalno, neće ništa da smeta... Danas smo se nas trojica smestili na platformu u radionici i "pecali" bez guranja...

Što se ostal diskusije tiče, ja sam automehaničar, 50 godina popravljam ta sokoćala, nema ispravnih i nema nedodirljivih, svaki ima neku manu i prednost, slažem se sa Tercom da motor nikad nije kriv, svaki dan mi dolazi neko kome je stao gas i ne radi a element crkava najmanje 6 nedelja... pa gde si bio pre dve nedelje makar.. Takodje nema na MAN-u popravke za dok dodje oluja

U tom svetlu znam rizike i rešio bih ili ih sve na najmanju meru, zaštitna oprema, za sve na brodu, vatrogasci, prva pomoć i rezervni motor... Kad vidim da će baš da duva, nije problem otići uz obalu i sačekati da prodje.

marko07:
Zanimljiva tema i vrlo rado je pratim pogotovo što imam "sličnu" dilemu tj imam dva dmb-a ali imam od prethodnog camca hondu 15ks koju mi zao da prodam pa se razmišljam da bude treći motor na čamcu :D

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

calypso2:
Da li  mi pišemo ovde o istim plovnim putevima? Ako te zadesi oluja kod Rama, nema ti pomoći ni 50 ks (kako reče Terca mnogo toga vučeš ispod vode), ako na sred Dunava kod Golupca imaš min 1 km do obale, ako si na Crnom moru ka Istanbulu nahebo si kako god...Ako plovis Dunavom, Savom, Tisom itd ne vidim toliku potrebu za brigom. Stalno montiran pomoćni motor smeta i pri manevru "pristajanje krmom (u rikverc  lol). Verovatno će ti se u plovidbi i uživanju sam nametnuti "tender", "bajbot" ili ti pomoćni čamac i tu si već rešio i pomoćni motor...Tomos? Pa nije jedina marka! Poenta je da bude lagan, praktičan, dvotaktni, jeftin...Da mu se ne prosipa gorivo kada je položen (posebno leti kada ugreje) tj. treba da ima odvojen rezervoar nikada prepunjen.Dok ne kupiš i pomoćni čamac, a onda na njega Tohacu i(li) nešto sa integrisanim rezervoarom.

Drivee:
Za male pare moze da se nadje mercury neki od 4ks. Tomos kao tomos je ODLICAN, ma najbolji, samo jos da pali kada treba da pali.

Terca:

--- Citat: calypso2  02, 06, 2021, 06:54:10 pre podne ---...Ako te zadesi oluja kod Rama, ...

--- Kraj citata ---

E, ovo nas dovodi po mnogo važnije teme: da bi te zadesila oluja kod Rama, moraš prvo da dobaciš do štranda.... kada možemo očekivati neku takvu svečanu prigodu? Plovidba ima sezonu koja uveliko prolazi, lako ćemo za švajsovanje.

Juče sam te zaboravio za visinu, izvinjavam sebe, biti će danas.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju