E, ovako treba... > Restauracije
Grunfovanje Nuthy-ja
zankiki:
Uhhh, kad se setim.... Lepše je ploviti sajkaca
Dora:
Bio sam juče u iskušenju da napravim mali krug do tvrdjave ali sam hteo da zaokružim celinu razvaljivanja pa sam odustao :)
zankiki:
Pazi se, špijuni su svuda...
Dora:
a0335
Neka svako radi svoj posao ha
Nego kad pišem... Hteo sam prošle godine da napravim bazenčić (kao bunar) oko ventila za WC i sudoperu pa i ako zveknu ko ga šiša, neć brod da se potopi.. Onda sam kasnije utvrdio da su to majstori već u startu uradili tako što je kompet WC bio u (bazenu, odvojen od ostatka korita. I onda juče eek utvrdim da sudopera ide direktno u dno i da je zato nisam video sa spolja jer ovi drugi otvori idu u bok a ovaj treći nisam ni znao da postoji jer se ne vidi sa strane. Sad gledam kako da to obezbedim dok ne izvadim brod jednog dana što neće biti skoro :)
Dora:
Prošle godine sam imao peh da mi uže od 16mm u prevodnici padne u vodu i elisa ga naravno iz prve namota na osovinski vod. Blokiran motor, nema napred a ni nazad bogami :)
Ovim putem se zahvaljujem Kolegi Zankiki-ju koji me je izvukao iz prevodnice i posle se ponudio da spase starca i ronjao je dole da iseče uže da oslobodimo elisu. Uspeo je delimično da skine dovoljno užeta da povratim funkciju napred nazad a ja sam kasnije skinuo još 7-8 metara užeta.
Ono što nisam pogledao je da je osovinski vod bio nategnut, da je štopiksla ili šupernica kako se već zove bila nategnuta i nisam dotegao nego je voda curila onako rekao bih momački. Da ne dužim priču, motorni prostor je popio oko 700 do 1000 litara vode, anlaser i boš pumpa totales potopljeni a čudovište pali i ide normalno, doduše sporije nego što sam navikao pa sam zato ukapirao da nekaj ne štima :)
Epilog je da je anlaser dobio nov automat, neverovatno ali ima toga još, a pumpu sam očistio jer su elementi i ostalo ok ali je zbog vode zaglavilo dva cilindra i nisu imali nafte uopšte. Žao mi je što nisam snimio kako pali na 4 cilindra i radi skroz ok :)
Ovo je posle svih radova i konačno kraj "popravki" izazavanih nemarom i nebrigom i nemam ružnu reč da kažem za sebe... govedo...
Još jednom velika zahvalnost za Zankikija :)]
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju