E, ovako treba... > Restauracije
Popravka Super Shark poliester camca
SALE NB:
Što reče Zoran , taj čamac baš i ne spada u stabilne, jednostavno je uzak i mali, a ako uzmeš neki mali 4-taktni motorić do 4-5ks imaćeš samo jedan problem - zaboravićeš kad si natočio gorivo!
Zato je obavezno veslo u čamcu! :taunt: :taunt: :taunt:
Sloba_NS:
Da ne otvaram novu temu vezanu za isti čamac i sličan problem, koristim ovu temu i da se predstavim.
Pre nešto manje od mesec dana kupio sam svoj prvi čamac. U pitanju je upravo ovaj iz naslova teme.
Dugo je stajao u garaži jednog mog sugrađanina i isto toliko u oglasima, zbog visoke cene pravdane odličnim stanjem ovog korita. Kada sam otišao da ga pogledam zaista je izgledao veoma očuvan i uz dogovor oko cene pazario sam ga.
Sa unutrašnje strane nikada nije farban jer definitivno nije trebalo, dok je sa spoljne samo jednom prefarban, ali tako da par sitnih ogrebotina duž pramčanog dela središnje kobilice i par plitkih zaderotina kraćih od 1cm, grupisanih na samo jednom mestu, nastalih očigledno nasukavanjem na obalu, je samo prefarbano bez gitovanja, popunjavanja, šmirglanja itd.
Pošto bih pre porinuća svakako stavljao antialgin, kako mi preporučujete to da uradim budući da je čamac ofarban, kako sam naveo i od tada ni jednom nije bio na vodi?
Послато са GT-I9001 користећи Тапаток 2
SALE NB:
To najviše ovisi o antialginu koji uzmeš. Neki antialgini zahtevaju da se napravi podloga sa specijalim prajmerom, a neki se mogu nanositi direktno preko farbe ili želkota.
Imam isti čamac kao tvoj, i valjkom sam namazao Internacional antialgin, u 2 tanka sloja, direktno na korito. Drži odlično već 2 sezone.
U svakom slučaju, lagano ošmirglaj površinu koju planiraš da obrađuješ (šmirgla 120 - 240). Posle toga valjak u ruke i nanosi antialgin. Naravno, ako antialgin zahteva prajmer, onda ćeš morati prvo naneti 2 sloja prajmera, sačekati da se osuši, pa onda antialgin. Najbolje da tu poštuješ proceduru koju propisuje proizvođač antialgina.
Obavezno koristi rukavice i masku, i radi u dobro provetrenom prostoru ili napolju. Antialgin je izuzetno otrovan.
LSI:
Ovome što je Sale NB napisao dodao bih samo još par sitnica.
Obavezno ispoštujte preporučeno vreme za sušenje izmedju nanošenja dva sloja.
Takodje, posle nanošenja završnog sloja antialgina, čamac treba spustiti u vodu u nekom roku (opet po preporuci proizvodjača), pre nego što se potpuno osuši.
Sloba_NS:
Hvala Sale i LSI na brzom i konkretnom odgovoru.
Drago mi je da nas ima još sa Super Shark čamčićem. Baš danas sam na vikendici drugi put premazivao njegove drvene patosnice i veslo Biva lazurom sa voskom. Ostaje mi još samo antialgin, pa porinuće, koje naravno ne mogu da dočekam..! harm
Planirm da ga u toku naredne nedelje premažem Hempelovim (Racing) antialginom jer mi je on, iako nešto skuplji, jedini trenutno dostupan i ima ga u beloj boji. Obzirom da je korito spolja prefarbano pa ni odprilike ne vidim dokle je legalo u vodu, interesuje me do koje visine (vodene linije) da mažem to korito antialginom?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju