Potreban mi je savet vezano za korišćenje epoksi smole za lepljenje krmene daske pošto ću i to da zamenim - našao sam delove daske koji su truli pa sam rešio da sve lepo renoviram pa tek onda da stavljam čamac u vodu.
Ovih dana je planirano vađenje motora pa onda skidanje stare daske i lepljenje nove epoksi smolom. Kao i sve do sada, rešio sam da to radim sam i pretražio net i pročitao i pogledao youtube na tu temu - sve je lepo objašnjeno ali se tamo uvek koristi West smola koju (koliko ja znam) ne mogu da kupim ovde.
Planirano je da stavim 2 blažujke (treba da izmerim tačno debljinu postojeće daske kada bude izvađen motor pa ću znati koja mi je debljina potrebna) i zalepim epoksijem prvo jednu za plastiku a potom drugu ploču za već zalepljenu blažujku pa sve to obložim sa par slojeva poliestera.
Kontaktirao sam Gi -Ni kao i neke oglase i imam trenutno i predstavu i gde ću kupiti epoksi ali količine koje su potrebne kao i količinu aerosila koji mi je potreban za zgušnjavanje smole - to nisam našao i tu mi je potreban savet nekog ko je to radio ili kontakt nekog majstora za plastiku sa kim bih mogao da se konsultujem vezano za tehnologiju rada sa epoksijem. Sa poliesterom sam radio i već izlio veliku zadnju platformu i poklopac za motor kao i tehnički poklopac na čamcu ali mi je epoksi i aerosil još uvek nepoznat....
Ako neko ima iskustva na ovu temu molim za savet