Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
Jedrilica na rekama
Mornar u kanalu:
Знам да пластична једрилица треба да има заштиту од грома која треба да је у виду металних плоча које су пребачене преко бока и то по две са сваке стране . Морале би да буду повезане бакарним изолованим кабловима великог пресека са петом јарбола и то са клемама које треба да остваре контакт алуминијум -бакар . Те плоче би требало да буду макар поцинковане ,што се тиче спустања краја бума у воду код моје једрилице нема шансе да преко бока дохвати површину воде . Нисам баш убеђен да ће на оном споју где је спојен са јарболом и врти се да одвуче неки део од тог грома или муње . Е , сад замисли ситуацију креће невреме треба кратити једра или мењати предње , па још поред тога да извлачиш те металне плоче и каблове као код апарата за варење па да спојиш клемама са јарболом , мислим да нема баш увек толико времена , можда то има смисла док си на везу , али то склањати и постављати сваки пут мислим да то нико не ради .
Тако да је мој лични избор да се помолим Богу а свакако има овај други начин ко хоће да се обезбеди и тим громобранима . Наравно да црква и виши објекти треба да имају громобран јер је казано : " Немој узалуд кушати Господа Бога својега ".
Drivee:
ili ona: Ne trazi djavla tamburanje
Misha D:
Jedrilica+reka=veliki rizik i mazohizam
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju