Ja sam naveo neke približne brzine koliko se sećam, dešava se da na istom potezu Dunava na sredini idem 6, uz obalu 9, tako da ni navesti na kom potezu je mereno nije merodavno.
Na nekim delovima prema Bačkoj Palanci godinama nisam mogao da nadjem putanju kojom imam dobru brzinu uz obalu kad idem uzvodno, pa sam ove godine provalio da na tom potezu od 5-6km dužine imam bolju brzinu po sredini nego uz levu ili desnu obalu.
Tako da je sve to relativno, ako se ne meri na stajaćoj vodi... Situacija se razlikuje na svaki par stotina metara... Eventualno popreko Dunava, tu ti se onda doda nešto sitno koliko te je zaneo bočno.....
Prosle godine je bila ista prica o brzini kad sam naveo da sa Tomosom na Albinu idem uzvodno 6.5kmh, pa sam ga onda probao i nizvodno sa punim gasom i izmerio 10.5kmh. To bi znacilo na mirnoj vodi 8.5kmh?
Da, ako si ubo baš isto parče Dunava, ali se može reći da je približno toliko. Lep rezultat svakako. I zaključili smo da tu Dunav teče oko 2kmh, tako da je i moje sećanje da oko Beogada plovim uzvodno 8-9 tačno

Na kraju krajeva, nije nama bitno koliko ko brzo ide da bismo se takmičili, nego da uporedimo rezultate i unapredimo svoju plovidbu.
Ljudima koji ne plove puno i daleko brzina i nije bitna... Ali kad kreneš da peglaš par stotina kilometara uzvodno, onda jeste itekako.