Da ukratko opišem plovidbu koja je trajala od 16. do 30. avgusta.
16.avgusta smo krenuli oko 13 sati iz dunavca Petrovaradin koji nam je inače matična luka i zaplovili uzvodno a ka krajnjem cilju Bezdan, potpuno opušteno bez nekog posebnog plana gde ćemo se zadržati, gde prespavati već plovimo koliko nam se plovi a stajemo tamo gde nam se svidi i ostajemo tu koliko nam se ostaje

Vreme nas je služilo fantastično, samo dve kiše i to noću što nam je došlo kao osveženje obzirom da maksimalne dnevne temperature nisu bile ispod 34-35 stepeni.
Nabavke smo obavljali u B.Palanci zatim kod mosta Bogojevo (ima dobar market na nekih kilometar od vikend naselja prema Bogojevu) i u Apatinu... Kako u plovidbi uzvodno do Bezdana , tako i nizvodno ka N.Sadu...
Gde god smo stajali zabacili smo malo i pecaljke da upecamo koju ribu jer oboje volimo svežu prženu ribu a i riblju čorbu naravno

Ribe je bilo sasvim dovoljno čak i više nego dovoljno, naime upecali smo jedno somče oko 5-6 kg na školjku jedan smuđ oko 2 kg i dosta manjih komada tako da smo svaki dan jeli ribu bar za jedan obrok...
Uživali u pravoj divljini slušali svakodnevnu riku jelena posebno u okolini kopačkog rita i skoro svaku noć zavijanje šakala. Videli smo puno orlova belorepana i prvi put sam video crne rode i to u tri navrata,naravno i mnogo ptica koje inače viđamo na Dunavu. "Gore" su na sve strane tragovi dabrova,oborena stabla,čak nam je jedan plivao oko broda na žalost nisam uspeo da ga slikam. Signala uglavnom nema osim u blizini B.Palanke,Bogojeva i Apatina ni mobilnog a ni tv
ali to nam naravno nije smetalo.Uglavnom je hrvatski signal prisutan i tv i mobilne telefonije.
Mogu da kažem da je ovo bio pravi odmor... Ja nisam za neku gužvu tako da mi ova divljina potpuno odgovara... sunce,voda i šuma - milina...

Negde na 1410 km nam trubi bela lađa i kapetan izlazi i maše, mi u čudu mašemo ali sve mislimo da maše nekom drugom ali nigde nikoga.. kad sutra naš član Goranče se javlja na Fb i pita jesmo li mi bili tada tamo kad se javio?

Eto baš lepo od njega a posebno mi je drago da je dogurao na mesto kapetana takvog broda, svaka čast

Na šrengradskoj adi smo se sreli sa prijateljima koji su tu došli na nedelju dana i sa njima proveli dva lepa dana u druženju.Tu inače uvek svratim jer je jako lepo mesto 1313km...ovo je peti ili šesti put...
Eto ukratko naših 15 dana na plovidbi koji su nam proleteli previše brzo ali kad se uživa brzo i prođe...
A evo i nekih slika...nismo se preterani slikali pa i nema nekih specijalnih...