Slažem se.
Uvek je bitno biti pažljiv i normalan, ali ne smemo dozvoliti da nas preterana briga sputava. Bitno je poznavati svoje plovilo, ali i reku... Danas je bar lako preko mapa, foruma upoznati i neki deo reke na kom do sada nismo bili, pa unapred znati šta može da nas čeka.
Dell_mare, lepa plovidba, za početak, da se navikneš na brod. Što se plićaka tiče, karte plovputa i opencpn svi koristimo i zadovoljni smo. A kad znaš da si u plićaku smanjiš gas, pa oprezno... Mogu ta korita dosta da izdrže, ne mogu ih probiti pesak ili panj... Meni je na Marissi jednom potopljeni panj bukvalno podigao iz vode celu stranu broda, a na koritu nije ostala ni ogrebotina. O raznim nasukavanjima koja doživljavamo mi koji često plovimo i vučemo kobilicu po dnu da ni ne govorim.
Ako mene pitaš (a i da ne pitaš

) napravio si dve baš ozbiljne greške, koje u nekim drugim situacijama mogu skupo da koštaju: dozvolio si da te uhvati mrak, ne poznaješ brod, ne znam koliko poznaješ taj deo Dunava, i druga da ti ne stane goriva, to je baš ozbiljan propust, da je umesto košave naišla salauka a ti ostaneš bez pogona ne bih ti bio u koži...
U svakom slučaju, bitno da je sve prošlo

, na greškama se uči... Samo peglaj dalje.
BTW, ja uvek preračunam potrebnu količinu goriva pred put, pa ponesem duplo. Pokazalo se da onda nema greške