Nautika opšta... > Nautičke reportaže

Beograd - Beška - Beograd

<< < (2/3) > >>

dell_mare:
Hvala na savetim i sugestijama  hi. Nisam ja po prirodi egzibicionista, posebno kad plovim sa više ljudi na čamcu. Zaboravio sam da napomenem da se uglavnom i jesmo držali po strani plovnog puta. Prethodno sam na satelitskim snimcima nastalim par dana pre plovidbe proučavao položaj ada i njihove promene ali, na terenu ni to mnogo ne pomaže jer snimci ne govore o dubinama  yg. Vožnja zbirno uzvodno i nizvodno je trajala oko 16 sati sa sve parkiranjima i manevrima a potrošnja oko 4 litra na sat. Čini mi se kao da motor troši isto goriva i uzvodno i nizvodno ako se tera na istim obrtajima samo je brzina broda drugačija.

batimetrijska 24-8-2019

prirodna 24-8-2019

Snimke možete proučavati ovde: https://apps.sentinel-hub.com/sentinel-playground/?source=S2&lat=45.01713435399061&lng=20.344482418731786&zoom=14&preset=1-NATURAL-COLOR&layers=B01,B02,B03&maxcc=20&gain=1.0&gamma=1.0&time=2019-02-01%7C2019-08-24&atmFilter=&showDates=false

Bakara:
Korisno  thumbup

LSI:

--- Citat: dell_mare  29, 08, 2019, 09:29:20 pre podne ---. Prethodno sam na satelitskim snimcima nastalim par dana pre plovidbe proučavao položaj ada i njihove promene ali, na terenu ni to mnogo ne pomaže jer snimci ne govore o dubinama  yg.

--- Kraj citata ---

Гуглове мапе имају једну лепу опцију, да се види историја мапе. Тако је могуће видети исто место снимљено у ранијим периодима, при различитим водостајима.

Ипак, ја радије користим Гарминову навигацију на којој су прилично добро означени ширина пловног пута, тако да је врло лако држати се ивице, а веома добро се виде и спрудови тако да човек може благовремено да промени правац и прилагоди вожњу.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

dell_mare:

--- Citat: LSI  29, 08, 2019, 10:03:30 pre podne ---

--- Citat: dell_mare  29, 08, 2019, 09:29:20 pre podne ---. Prethodno sam na satelitskim snimcima nastalim par dana pre plovidbe proučavao položaj ada i njihove promene ali, na terenu ni to mnogo ne pomaže jer snimci ne govore o dubinama  yg.

--- Kraj citata ---

Гуглове мапе имају једну лепу опцију, да се види историја мапе. Тако је могуће видети исто место снимљено у ранијим периодима, при различитим водостајима.

Ипак, ја радије користим Гарминову навигацију на којој су прилично добро означени ширина пловног пута, тако да је врло лако држати се ивице, а веома добро се виде и спрудови тако да човек може благовремено да промени правац и прилагоди вожњу.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

--- Kraj citata ---

Ako je Zemlja majka, onda je Garmin njen doktor. To svakako čeka kao neka dalja investicija. Što se tiče Google Eartha dobar je, ali mnogo ređe osvežava snimke od Sentinela koji snima skoro na dnevnom nivou.

zankiki:
Pa nije Dunav autoput da nas iznenadi kruzer brzinom 200 km/h...
Kad ugledate brod ima se uvek bar pola sata za reakciju... Nepoznatim terenom je uvek opasnije ići van plovnog puta nego plovnim putem.

Lazo, malo preteruješ sa oprezom... Ja da tako sve radimo kako ti pišeš, izašao bih na Dunav 2 puta godišnje na pola sata... Ne treba uvek biti u strahu da će nešto poći loše, tako ništa nećemo doživeti...

Nedavno je savetovano da se ne plovi kada ide granje Dunavom i kada je visoka voda...

Što ne bi trebalo da se zavlačimo medju ade? Čist dunavski pesak, u koji se možeš nasukati kako želiš i ništa ti neće biti? Leto je, i kad se nasučeš, skočiš u vodu pa izvučeš brod... Kako da upoznamo teren ako se tamo ne zavlačimo? Kada bih ja doživeo trenutke kao na slici ispod, da se nisam zavlačio u nepoznate plićake?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju