Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Zamena dozvole za upravljača motornog čamca (UMČ)
STG:
--- Citat: dragand 01, 01, 2020, 12:11:48 posle podne ---Ima li najava o produženju roka za zamenu?
--- Kraj citata ---
Za sada ne, mada je mozda i rano za istu...
dragand:
jbg nisam video na vreme.. mada trebalo bi da produže rok....
Ljuba:
Naravno da će da produže, eno sad reg.tablice ne moraju da se menjaju posle 9god, tako će i ovo da prolongiraju.
radoica:
Bio sam danas do kapetanije vezano za promenu vlasnika u plovidbenoj dozvoli. Doslo je bar petoro ljudi koji su se raspitivali za zamenu dozvole za UMC, receno im je da je istekao rok i da nema od toga nista. Pitali su kome da se zale i poslali su ih u ministarstvo. E sad, moje misljenje da to moze vrlo lako da se obori, posto je to jednom steceno pravo. Ne moze da postoji rok za zamenu. Jednostavno stara ne vazi, i sa njom se ne moze upravljati, sve dok je ne zamenite i izvadite novu. Kad ce to biti, moja stvar.
dragand:
Razgovarao sam neformalno sa jednim advokatom upravo u vezi zamene. Čovek mi je isto to reako: Jednom stečeno pravo ne mogu nikakvim aktovima, dekretima, čudima da oduzmu. Stečeno pravo može da se oduzme samo ukoliko nema pravni osnov tj. nelegalno je stečeno. Ko one sega-mega diplome itd :) . Na sudu će ih svako dobiti .... To bi isto bilo kada bi vrhunskohirurgu rekli : "E.... znaš dobio si diplomu u staroj Jugoslaviji i to više ne važi ... sad si ložač dok ponovo ne završiš medicinski fakultet .... "
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju