Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Zamena dozvole za upravljača motornog čamca (UMČ)

<< < (9/23) > >>

LSI:
Ovih dana na telefonski broj Udruženja nautičata „Moja lađa” javio se velik broj nautičara s jedinim istim pitanjem: Da li se dozvola za UMČ može zameniti u bilo kojoj kapetaniji ili samo u kapetaniji nadležnoj po mestu boravka nautičara koji traži zamenu?

Postavili smo to pitanje nadležnima u kapetanij Beograd i upravo smo dobili sledeći odgovor:

„Dozvola za UMČ može se zameniti samo u kapetaniji nadležnoj po mestu boravka podnosioca zahteva za zamenu.“

https://www.udruzenjenauticara.org/kapetanija-nadlezna-za-zamenu-dozvole-za-umc/

Pantelija:
juce saznao, jutros predao dokumenta... kazu dodjite u maju po dozvolu!  eek ha

Kabe:

--- Citat: marke  25, 12, 2019, 20:00:22 posle podne ---Moj sin je izgubio dozvolu za upravljanje motornim camcem.

Pokusao je da u Kapetaniji izvadi novu dozvolu ali prvo mora da u "Sluzbenom Glasniku" oglasi nevazecom izgubljenu dozvolu.

MOZE LI NEKO DA MI OBJASNI ZASTO MORA DA OGLASI NEVAZECOM DOZVOLU KOJA ZA PET DANA POSTAJE NEVAZECA???

kuku no125 roll4

--- Kraj citata ---

Dozvola mora da se oglasi nevažećom jer je to pravna procedura koja treba (mora) da bude ispoštovana. Može se dogoditi (teoretski) da u tih pet dana neko pokuša neku zloupotrebu sa tvojom dozvolom (ili ti napraviš neki prekršaj) koja je u statusu "važeće", dok si ti u proceduri vađenja nove ili dobiješ novu. Time dolazimo u pravni problem zbog koga neko može da odgovara, a i ti da tužiš državu zbog tog propusta (npr.).

Naravno u praksi se možda ovo neće dogoditi, ali svaki propis po meni mora da se poštuje kao i zakon.

Neretko je reč o dokumentima koji imaju veću "težinu", kao što je LK, pasoš itd.

To što je kod nas primena zakona, donošenje, razrada, predlaganje i sve ostalo veoma upitna priča, to je druga stvar.

Bucho:
Nikako nisam stigao da odem licno u Sr. Mitrovicu posto zivim u Uzicu, juce pozovem kapetaniju da pitam sta da radim. Covek mi vrlo ljubazno posalje mejlom obrasce i uplat ice te ja sve sto je potrebno posaljm postom. Javice mi kada bude gotovo. Svaka cast za kapetaniju u Sremskoj Mitrovici.

dragand:
Ima li najava o produženju roka za zamenu?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju