Autor Tema: Tv Emisija - Moja Ladja  (Pročitano 14250 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže giganova

• Veliki Rovac
  • Pol: Muškarac
  • podsetnik sta nam sledi od evrope
Odg: Tv Emisija - Moja Ladja
« Odgovor #15 poslato: 24, 09, 2009, 11:40:21 pre podne »
Evo super ,culi smo Dulovo misljenje,covek je za luksuz,sta ostali misle.Naprimer mene licno neinteresuje,neinteresuje me ni Avramoviceva ni Kosticeva jahta ni slicne,ali me interesuje kako je "Zeka" podneo putovanje Dunavom kako deda uspeva da provede leto u "smederevcu" a autonomija putovanja mu je jedan dan ,kako Zoki prelazi tolike razdaljine u otvorenom camcu i uvek sa osmehom,kako je Barba sredio pasaru i sl.Meni su ove teme pristupacnije i zanimljivije.U tehnicke stvari se nerazumem,kako sesponzorise i sl,ali se iskreno nadam da ovo nece zavrsiti poput organizacije grupe gradjana,protesta ili naseg ucesca u ciscenju obala koje se zavrsilo na 2406 postova

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #16 poslato: 24, 09, 2009, 11:45:06 pre podne »
ima stegnem uzde i isteram emisiju ne brini :)

o predstavljanju regate razmisljam kako je najbolje odraditi posto imamo jako malo video materijala i brdo slika, ali cemo nesto uraditi u montazi... inace sredi ladju kad dodjemo da je slikamo da lici na nesto a ne sa onom otpalom farbom :)

ujedno da se zacesljas i da lepo izgledas dok budes pricao kako je krenula izgradnja ladje i spremaj slike iz raznih faza za priloge :)

Van mreže giganova

• Veliki Rovac
  • podsetnik sta nam sledi od evrope
« Odgovor #17 poslato: 24, 09, 2009, 11:51:20 pre podne »
Kap ideja je super,nesumnjam da ces naci kompromis i najbolje resenje,zasad imas moralnu podrsku (sta ces kad smo daleko)
Materijal spreman :good:

Van mreže SALE NB

« Odgovor #18 poslato: 24, 09, 2009, 12:24:42 posle podne »
Prvo , da definišemo ciljnu grupu.
Ja bih je definisao ovako: Svi nautičari, svi zainteresovani za nautiku, + ljubitelji prirode, pecanja i ekologije.

U tom svetlu treba ponuditi svakome po nešto.
Može biti i rubrika zanimljivosti, gde se možemo dotaći i nekog Pershinga, ali max. 1-2 minuta potrošiti na to.
Ako pogledate sastav "flote" ovog foruma- tu su čamci i brodovi od 0 pa preko 200.000 evra!

Kad sam pominjao predstavljanje čamaca, nisam mislio da predstavljamo polovne čamce, već nove, da predstavljamo proizvođače.
Tu ćemo predstaviti i nekog Dunasa, i nekog Aquariusa, Basa 747, ali i nekog Benetaua, Baylinera ili Campiona.
Daleko od toga da takvi čamci nisu dostupni srpskim nautičarima - pa pogledajte samo automobile na ulicama.

Ako mislite da svi Baylineri koštaju 100.000 evra ili više... pa.. varate se! Ulaznica u svet Baylinera je kao za jedan prosečan auto!
I to je upravo zašto to treba i emitovati.
Pokazati ljudima koliko je nautika stvarno skupa ili jeftina.
Kroz to ćemo lakše i lobirati za veću podršku ukidanju poreza - ovakvog kakav je sada. Jer će postati vidljivo da su npr. Titel 9 i Aquarius, poreski gledano, isti!
Treba takođe ubaciti, predstavljanje opreme ( verujem da će Pera Garmin rado pomoći), motora itd.
Rubriku uradi sam, zašto da ne, uputstva za manje popravke, ma mali milion stvari možemo ubaciti, ali sa merom.
"Moreplovac ne moli za pravac vetra, već uči kako da plovi po postojećem"

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #19 poslato: 24, 09, 2009, 12:35:23 posle podne »
ja bih sve ubacio ali bas ovako kako sale kaze... ulaz u baylinere sa cenom prosecnog automobila... znaci ta logika.. dule koliko ima privatnih snimaka a koliko regatnih :) trebalo bi nam recimo 30 min upotrebljivog materijala da mozemo da izvucemo 15 za emisiju

Van mreže samardza

• Veliki Rovac
« Odgovor #20 poslato: 24, 09, 2009, 13:08:33 posle podne »
 Ideja je ok pa da prionemo :drinks:

Van mreže rade

• Veliki dugodlaki Drekavac
« Odgovor #21 poslato: 24, 09, 2009, 14:30:20 posle podne »
Vecina bi volela da za zivotnog saputnika ima neku manekenku ali velika,ogromna vecina ih nema.Mnoge ljude interesuje nautika ali svi smatraju da je to luksuz.Treba razbiti taj tabu i pribliziti ljudima da i za malo novaca mogu da uzivaju.

Van mreže zorter

« Odgovor #22 poslato: 24, 09, 2009, 17:25:57 posle podne »
Sve je ovo lepo zamisljeno ali niko ne govori o kojoj se cifri radi da bi se pokrenula i odrzala emisija.
A sto se sadrzaja tice najpriblizniji sam kapetanovom misljenju 3 prema 1 u korist nas "malih" nauticara. Ideja ima raznih ali koju upotrebiti? Zanimljivo mi je i koncepcija SAT-a kad je automobilizam u pitanju. Znaci zimi price o nacinu prezimljavanja plovila i motora. Pa na kraju i "sta uraditi sa polovnom cizmom" sto da ne. Sta fali i nekoliko saveta o 4-kama, pa i njih ima mnogo na rekama.
Naravno i polemika (mozda pozvati kao gosta i nekog ministra) koliko je opravdan porez na "luksuz", i gde je tu "luksuz", pa kome ide deo cene goriva koji se odnosi na odrzavanje puteva, kad plovni put niko ne odrzava a mi ipak kupujemo to isto gorivo.
U prolece naravno predstavljanje neke destinacije na rekama (kao u SAT-u put do mora) sa prikazima plicaka, opasnih mesta, dobrih pristana sa restoranima........
Leti izvestaj sa nekog putovanja, a u jesen opet ispocetka. Materijala ima uvek za nedeljne emisije, ali kako odlucite. Ne fali ni upotrebljavati priloge "dopisnika amatera", ne mora sve biti iz BGD. Roberto_s ov izvestaj sa ekspedicije sa tri jezera je veoma zanimljiv svakom. Pa prilozi sa raznih raftinga i regata, uz naravno blagovremena objavljivanja kalendara odrzavanja istih.
Pa saveti majstora servisera kako najbolje odrzavati motore itd.
A finansiranje. I to bi bilo izvodivo po vec oprobanom principu "najmanje jedinstvene ponude" SMS-om za recimo neki camac, motor, gliser, motorni brodic sa kabinom tipa zokijeve niskobudzetne jahte, pa cak i nesto luksuznije, koja bi se dodeljivala jednom nedeljno u svakoj emisiji. Tu ima novca i za taj odabrani poklon i za odrzavanje emisije, a i za sopstvene reklame po EPP programima na TV-u ili novinama da bi sto veci broj ljudi znao za ponudu. Zar mislite da ne bi bilo ljudi koji bi licitirali cak i siklju, ako nemaju nista a moze da se desi da je dobije za 50 din.
Jedino je vazno da ova nasa emisija ide na kanalima koji imaju republicku gledanost a ne lokalnog tipa. Ovakve teme zanimaju i onog u Vranju i onog u Leskovcu i u Uzicu i Beogradu, Novom Sadu, Subotici, znaci sve, bez obzira da li ima reku, jezero ili mora da putuje do njih.
Naravno usput siriti svest o ocuvanju reka (ekologiji), ribljeg fonda (stop ribokradji), lepom i korektnom ponasanju na vodi bilo kao UMČ, bilo kao korisnici skutera, bilo kao skijasi sa gliserima.......
Ma ima materijala za dnevne emisije za celu godinu a kamoli nedeljne.

Van mreže zoki novus

• Predsednik ф odeljenja
    • Nemo
  • Brod tip: Carver
  • Marina: Ada Ciganlija VK Partizan
  • Veličina: 33ft
« Odgovor #23 poslato: 24, 09, 2009, 18:09:56 posle podne »
e ocemo da izadjemo na televiziju?

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #24 poslato: 24, 09, 2009, 20:55:07 posle podne »
emisija od 45 min kosta oko 1000 evra ... kao sto rekoh ja cu da isfinansiram prve 4 emisije ... nece mene kostati 1000 evra posto sam u struci i ne iznajmljujem kameru, snimatelje, reditelja, montazera, autora montazu i  slicno .. izaci ce me mnogo manje... 

sms ni slucajno u emisiji , da bi sms imao smisla mora da se roka 24/7 ni sms vise ne zaradjuje koliko je nekada... sto se tice finasijera ja bih najradije drzavu navukao .... ili neko od ministarstva videcemo...  idealno bi bilo da sve ide preko GG .. e gde nam je bila pamet da smo GG aktivirali kad je trebalo...

imam par ideje za sponzore pa cemo videti ...

ovih dana cu dokupiti sta nam od tehnike treba pa da mozemo u sto skorijem roku da krenemo da radim priloge... inace cemo raditi gibanicu , tipa odemo kod gige i snimimo 6 priloga za 6 emisija tipa giga prozori, giga plastika, giga dimilica... i eto ga po jedan prilog u emisiji isto tako odemo sa zokijem i dedom i malo istrazimo beljarice , belegis (Sale ako pravis talase ti ces stabilizujes kadar :lol: )  i tog jednog dana snimimo brdo priloga ... captjeri i njegovi radovi, ma ima priloga brdo ... pa trimovanje , pa zamena ulja... ma brdo stvari... drugar mi zastupa Four Winns pa cemo njih za pocetak da predstavljamo ....

znaci ajde dajte teme...

Van mreže Barba

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
« Odgovor #25 poslato: 24, 09, 2009, 21:09:22 posle podne »
Pa daj da aktiviramo taj GG, koji put vec kukas sto nismo onomad...
"Niko nije tako beznadezno porobljen kao onaj koji pogresno veruje da je slobodan" - Gete.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #26 poslato: 24, 09, 2009, 21:11:57 posle podne »
ako uspes do bele stene za weekend onda se dogovaramo , ako ne onda odmah posle weekenda...

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #27 poslato: 24, 09, 2009, 22:33:47 posle podne »
nautiku, druzenje, regate, majstore .... za sve imamo ljude koji mogu da ucestvuju i da pricaju reprezentativno ... a sta cemo sa pecanjem , imamo li nekoga ko i to zna?

Van mreže skipper

• Talasožder Mali
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #28 poslato: 24, 09, 2009, 23:13:07 posle podne »
Ajd da se i ja uključim u diskusiju !

Obavezno ljude i komentare ljudi iz Kapetanije, Rečne policije, Granične policije, Plov puta, Ribočuvarskih službi  i svih ostalih institucija koje imaju veze sa temom !

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #29 poslato: 25, 09, 2009, 00:10:22 pre podne »
Ajd da se i ja uključim u diskusiju !

Obavezno ljude i komentare ljudi iz Kapetanije, Rečne policije, Granične policije, Plov puta, Ribočuvarskih službi  i svih ostalih institucija koje imaju veze sa temom !

:pioneer:  al ja cu propitujem ove iz ribocuvarske sluzbe :)