Još malo Arankine ade :)
17.04.2020. godine - Petak
Sa suprugom smo poranili da bismo preduhitrili policijski čas koji je sada već prošlost. Lagano nizvodno uživanje uz nežnu muzikicu i doručak. Obožavam spuštanje nizvodno uz klopu :)
Kada smo stigli na ostrvo, dočekao nas je malo jači vetar. Iskreno, vetar je za mene nešto što najmanje volim kada sam na vodi. Može da bude ekstreman minus, ekstreman plus kada je temperatura u pitanju, ali kada uključiš vetar, mnogo se iznerviram :D
Šalu na stranu, dođosmo do Ajkule, kad tamo, imamo šta da vidimo. Sto, stolice, vatra (kaput), posuđe, klopa, prazne limenke od piva. Reklo bi se da je zurka protekle noći bila izvrsna :D
Skapiram da je očigledno neko usidren sa druge strane, a nisam ni sumnjao ko bi to mogao da bude. Znam samo ko nije, jer je Zanki u marini (totalno netipično za njega) :D Naravno, iza primećujem Vepra i Kikija... Pošto je bilo dosta rano, nisam hteo da ih "turiram", rekoh, možda i deca spavaju...
Uštekasmo se sa malom na super mestašce i stočić u neposrednoj blizini ajkule. Oprasmo mušemu koja je tu već bila postavljena, očistismo okruženje i spremismo sve za kobajice. Ultra brza varijanta kao zamena za roštilj, pokazala se nekoliko puta odlično... U međuvremenu, vidimo da pristaje Zoki sa Vidrom i svojim putnicima :). Oni su otišli na špic ostrva da uživaju. Mi zavrtesmo klopu, sredismo tu obavezu pa posle prionusmo na malo fizičke aktivnosti... Da smo znali da će sutradan biti Olimpijada na ostrvu, ostali bismo da noćimo :)
Šalu na stranu, brzo je došlo vreme za povratak pa nastavismo dalje. Usputno smo sreli Zankija koji je krenuo na Olimpijadu :)
Na fotkicama možete videti delić objekta gde se održava festival, kao i letnju kuhinju nekog alasa.