Nastavljamo dalje sa pričom...
13.04.2020. godine - Ponedeljak
Kako su temperature došle na visok podeljak termometra, valjalo je krenuti na jedan temeljan jednodnevni piknik. Nažalost skraćenog dana zbog policijskog časa do 17h. Ali, mene i burazera to nije omelo. Adekvatno smo se opremili i krenuli u akciju. Vrckala se odlična kobaja, malo se čitalo, a bilo je i sportskih aktivnosti na pesku :D Bez olimpijade, ali efektno...
Za lokaciju je odabrano "Ostrvo na dunavu", o kojem je već bilo reči u Vidrinoj temi na inicijativu Terce, koju smatram veoma korisnom, konstruktivnom i edukativnom jer je uključila i sve ostale članove da razreše "misteriju" ove veoma lepe lokacije u našoj blizini:
http://www.mojaladja.com/forum/index.php/topic,17655.msg176895.html#msg176895Iskoristiću priliku da "zaspamujem" i ovu svoju temu kojom rečju o ostrvu iz moje lične perspektive, koja će mahom propratiti ono što je već podvučeno.
Za ostrvo sam čuo iz priče drugara iz marine, Zankija i ostalih. Ono što mi je u prvi mah bilo baš zanimljivo je što je svako rekao neko svoje ime za ostrvo: Kohchang, Majmunsko, Slonovsko, Ostrvo na Dunavu, Ostrvo kod Karlovaca, Ajkulino ostrvo itd. U prvi mah bio sam zbunjen i kontao da možda bar polovina njih misli na neko drugo ostrvo, a ne na ono do koga bih možda mogao da dobacim :)
Onda sam uhvatio internet u ruke i pokušao da se dodatno informišem. I na njemu sam naišao na niz kontraverzi i raznoraznih različitih naziva, ali sam uspeo da ih povežem sa lokacijom. Na sve to, sada se još dodatno komplikuje priča, jer pored ostrva o kome govorimo postoje još dva koja se "nikako" ne zovu.
Skontao sam da je na ostrvu u sezoni paklena gužva te sam odlazak na njega prolongirao i uvek birao neki svoj mir, mahom uzvodnije. Pred kraj sezone prošle godine, odlazim prvi put sa burazerom i bivam baš očaran lepotom i mirom koji sam tamo doživeo. Više o tome u nekom kasnijem retroaktivnom izveštaju.
Ostrvo se nalazi na 12km od marine. Sat vremena kulturica vožnje na pola gasa uzvodno... Ništa daleko i nedostižno.
Na prvom ostrvu nalazi se ribarska kuća sa svinjama i kozama + dva uzbudljiva kera ove godine :) Na drugo sam pristao prošle godine i nije bilo ničega. Bilo je super na kraju njega za bleju. Na trećem o kome se inače i govori nalazi se "Ajkulina vikendica" koja je opšte poznata, održavaju se festivali itd.
Za naziv "Arankina" sam prvi put pročitao u Tercinom postu. Zbog cirkusa koji postoji na društvenim mrežama u odeljku geolokacija, odlučio sam se za najminimalističkiji kao "nužno zlo": Ostrvo na Dunavu. Ostali su "marketinški nagruvani", uključujući lokaciju Kohchang čijim odabirom imate pola Tajlanda, pola Dunava u postovima. Smatram da ostrvo u našoj zemlji treba zvati (nazvati) po nekom starom nasleđu (u trenutku kada je nastalo) ili makar autentično, tako da ću ga ja nadalje zvati "Arankina ada" (makar bio i u manjini). Napraviću u moru cirkusa na virtuali i tu lokaciju pa ko želi neka taguje tako. To mi više ima smisla od Kohchanga svakako i tehnički i praktično (pretraga lokacije).
Ovde imate dokument o morfološkom profilu i simulacijama promena ako nekog zanima:
http://www.plovput.rs/file/forum-zainteresovanih-strana/SHF07/SF-07-01-Arankina-Ada-SRB.pdfOve godine sam bio još u nekoliko navrata tamo dok nije krenula navalica. Objaviću neku multimediju i od tih poseta kada stignem.
U povratku sa ostrva, svima poznata neumorna ekipa i trojac: Marissa, Princeza i Kiki na Štrandu :)