Pošto niko do sada ovo nije radio, evo rezultata do kojih sam ja došao... Možda je neko drugi sposobniji, pa može i bolje... Ali svakako može da pomogne nekom ko to planira raditi u budućnosti, ili mu dati ideju.....
Ideja 1: izbušiti kanal, napuniti lepkom i skinuti višak špahlom. Usrati mali i drvo okolo. Posle brusiti i skinuti viškove lepka i malo drveta. U praksi se pokazalo da lepak zađe u sitne pore i oštećenja koja ostanu od glodalice, i da brušenje ne može sve da ukloni, a i samo drvo posle brušenja i lakiranja ne bude tako lepo kao kad se ne brusi.
Ideja 2: izbušiti kanal, oblepiti okolo papirnom trakom, posle skinuti i lakirati. Ovo i ne ispada tako loše, sem što mi se čini da na samo klizanje ne bi imalo uticaja, više je estetski.
Ideja 3: izbušiti kanal, lakirati, nakon toga papirna traka. Ovo nije ispadalo loše, ali je tek ispalo odlično kada sam plastičnu špahlicu malo obradio tako da ima luk, i ostavi udubljenje u kanalu. Ovo je definitivno način na koji ću raditi ako se odlučim za siku.
Ideja 4: ovo je drugi način na koji ću možda raditi, izbušiti blaga udubljenja, koja se u ovom slučaju ne bi punila sikom, a služila bi

protiv klizanja jer pod nije idealno ravan... Razmisliću još izmedju poslednje 2 opcije. Na prvoj slici se vide probe takvih kanala u više dubina, a na drugoj slici pri dnu kako bih eventualno radio....