Nikako da stignem da dopunim temu i napišem komentar od prošle godine vezano za brod, i nadam se da mi nećete zameriti što o ovome pišem u ovoj temi, a ne u onoj gde se pominju majstori za izbegavanje.
Prošle godine sam preuzeo brod u oktobru mesecu umesto u junu kako je bilo ugovoreno, i sve to nakon urgencija mog advokata kod firme Poliester Priboj u čije sam Beogradsko predstavništvo (MV Poliplast) oterao brod da se radi, a čime mi je kompletna sezona propala. Radovi su na kraju urađeni oko 70% od onoga što sam očekivao (prvobitno ugovorio), jer sam bio doveden do toga da sam hteo samo da dobijem svoj brod nazad sa do tada urađenim radovima.
Brodić sam spustio u vodu 07.10 umesto u periodu do 30.06, čime sam uspeo da izvučem prošle sezone dve vožnje, jednu od NBG do marine i jednu od Višnjice do Grocke i nazad. Sve bi to bilo

da nije počela da mi puca i da se ljušti crvena farna na nadvodnom delu. Dodarno keder guma nije bila adekvatno zašrafljena po obodu i počela je da spada. Shodno tome kontaktirao sam majstora iz Grocke (čovek kod koga sam i trebao da teram prvobitno brod ali zbog gužve i mogućnosti da počne sa radom tek oko avgusta sam se odlučio za pomenutu firmu), koji mi je nakon pregleda rekao da je crvena boja u stvari antialgin koji su prefarbali preko osnovne boje, i dogovorili smo se da ga prešmirgla i ponovo prefarba u belo.
Nakon što sam dovezao brod do Grocke (treća vožnja od preuzimanja prošle godine) i izvukao ga napolje primetio sam da su se farba i katran kompletno skinuli sa centralne kobilice gde je ranije bilo vidljivo krpljenje i za šta mi je rečeno da je to

zakrpljeno i da nije potrebno da se dira.