E, ovako treba... > Brodski motori

Impeler

<< < (7/11) > >>

zankiki:
Kako to misliš da sunce obasjava impeler?

Losmi:
Ne udara direktno u impeler, ali motor je na suncu cele godine, greje se...Ako se auto zagreje na suncu na 50 stepeni, u zatvorenom suvom kucistu mora biti mnogo toplije.

budens72:

--- Citat: Losmi  20, 10, 2021, 15:25:42 posle podne ---Ne udara direktno u impeler, ali motor je na suncu cele godine, greje se...Ako se auto zagreje na suncu na 50 stepeni, u zatvorenom suvom kucistu mora biti mnogo toplije.

--- Kraj citata ---
Po toj logici bi trebali i semeringe u menjaču menjati svake dve tri godine jer je menjač kad je podignut motor izložen suncu....mislim da toplota od sunca ne utiče..., kod sunca je problem UV zračenje a njega nema jer je impeler zatvoren u kućištu
Moje mišljenje...ne kažem da sam u pravu

Losmi:
Nisam ni ja ekspert, ali kapiram da vecina ljudi na zapadu ih menja sa razlogom. Evo ga link: https://www.utahwatersports.com/signs-of-a-worn-out-impeller/

--- Citat ---Impellers can also wear out by becoming stiff and brittle due to the motor sitting unused for several seasons or being exposed to heat. /quote]
--- Kraj citata ---

kole:
Ja znam jednog što redovno prolazi automobilom kroz crveno svetlo na semaforu. Kaže da mu se nikada nije ništa desilo.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju