E, ovako treba... > Brodski motori
Impeler
zankiki:
Kako to misliš da sunce obasjava impeler?
Losmi:
Ne udara direktno u impeler, ali motor je na suncu cele godine, greje se...Ako se auto zagreje na suncu na 50 stepeni, u zatvorenom suvom kucistu mora biti mnogo toplije.
budens72:
--- Citat: Losmi 20, 10, 2021, 15:25:42 posle podne ---Ne udara direktno u impeler, ali motor je na suncu cele godine, greje se...Ako se auto zagreje na suncu na 50 stepeni, u zatvorenom suvom kucistu mora biti mnogo toplije.
--- Kraj citata ---
Po toj logici bi trebali i semeringe u menjaču menjati svake dve tri godine jer je menjač kad je podignut motor izložen suncu....mislim da toplota od sunca ne utiče..., kod sunca je problem UV zračenje a njega nema jer je impeler zatvoren u kućištu
Moje mišljenje...ne kažem da sam u pravu
Losmi:
Nisam ni ja ekspert, ali kapiram da vecina ljudi na zapadu ih menja sa razlogom. Evo ga link: https://www.utahwatersports.com/signs-of-a-worn-out-impeller/
--- Citat ---Impellers can also wear out by becoming stiff and brittle due to the motor sitting unused for several seasons or being exposed to heat. /quote]
--- Kraj citata ---
kole:
Ja znam jednog što redovno prolazi automobilom kroz crveno svetlo na semaforu. Kaže da mu se nikada nije ništa desilo.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju