E, ovako treba... > Brodski motori

Impeler

<< < (8/11) > >>

Drivee:

--- Citat: Losmi  20, 10, 2021, 18:06:40 posle podne ---Nisam ni ja ekspert, ali kapiram da vecina ljudi na zapadu ih menja sa razlogom.

--- Kraj citata ---

Ljudi na zapadu i auta menjaju svakih 5 godina.
Sto se mene tice, moze servis na mom motoru svakih 3 meseca, pitanje je da li imam novca za to i da li je to bacanje novca.  Impeler menjam kada prestane da baca vodu ili smanji protok. Nov je uvek u camcu sa svim alatima koji su potrebni.

zankiki:

--- Citat: budens72  20, 10, 2021, 16:12:29 posle podne ---
--- Citat: Losmi  20, 10, 2021, 15:25:42 posle podne ---Ne udara direktno u impeler, ali motor je na suncu cele godine, greje se...Ako se auto zagreje na suncu na 50 stepeni, u zatvorenom suvom kucistu mora biti mnogo toplije.

--- Kraj citata ---
Po toj logici bi trebali i semeringe u menjaču menjati svake dve tri godine jer je menjač kad je podignut motor izložen suncu....mislim da toplota od sunca ne utiče..., kod sunca je problem UV zračenje a njega nema jer je impeler zatvoren u kućištu
Moje mišljenje...ne kažem da sam u pravu

--- Kraj citata ---

Naravno da si u pravu.

shomysss:
Prateći ovu temu rešio sam da prvi put proverim Impeler od kada je kod mene.Nisam imao problema sa protokom ali već peta god je kod mene pa reko da pogledam.Stanje je sledeće
[/url]

Meni deluje da je za zamenu.

Kako vama izgleda?

petar_kozic:
Slažem se da je za zamenu. Vidi se da su krilca već pomalo deformisana. Možda bi gurao još, ali mislim da nema računice rizikovati. Opasno je ako na vodi pukne pa komad zapuši protok vode što se meni dogodilo prve sezone kada sam kupio motor koji poseduje impeler i vodeno hlađenje.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

shomysss:
Pera ne pokazuju pukotine ali su tvrda i jedno se deformisalo u stranu.
E sad večito pitanje koji kupiti?
Da li naručiti iz ovlašćenog servisa ili kupiti u Tehnonautici,Grosu,Drimpu......???

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju