E, ovako treba... > Plovila

Stari metalni čamac - Predlozi

(1/4) > >>

Perudja:
Dupli post.

Perudja:

Jesenas sam sa Sjeničkog ( Uvačkog ) jezera doterao ćaletov čamac koji je on koristio 30 godina na pomenutom jezeru, pošto je u godinama teško da će više imati priliku da ide gore i kao takav sam preuzeo čamac.  Njegove dimenzije su 4.00m, širina negde oko 1.20, dubina stranice 90cm, napravljen je od pocinkovanog lima debljine 2mm. Imao je  nekoliko vidljivih rupa koje su zavarene sa profesionalnim CO2 aparatom, e sada ostaje onaj nevidljivi deo, koji se golim okom ne vidi, nemam računa da ga teram na peskarenje i sl, jer je njemu pramac loše odrađen, hteo bih da pokušam sa nekim manjim budžetom da ga sredim samo da budem bezbedan u smislu da ga lepo zakrpim da ne propušta vodu i na kraju završi na dnu, a vizuelni izgled i ovaj deo sa pramcem mi nije primaran, znači u suštini mi treba najbolji način da ga sredim odozdo i sa strana, sveobuhvatan plan rada i temeljna zaštita, svaki savet i predlog je više nego dobrodošao,  hvala svima na odgovorima unaped.

Evo slike  ispod :

vepar:
Duzinu noge motora, odnosno visinu zrcala odredjujes tako da kada okacis motor i porines camac u vodu stelujes da kavitaciona ploca bude uronjena oko 5cm u vodu. Ako je preduboko povisujes zrcalo nekim nadogradnjama, a ako je preplitko ili menjas motor ili seces zrcalo ako je moguce. Sto se tice camca nemam dobre vesti... bez peskarenja neces nikada znati u kakvom je stanju. Tek peskarenje otkrije i otvori rupe na trulim delovima. A za ovaj camac nemas nikakvu racunicu bilo sta da ulazes... dobre temeljne zastite nema bez peskarenja. A i kvalitetne farbe premasuju cenu ovog camca... za par stotina evra mozes da uzmes nov metalni camac vece duzine i sa dobrim plovnim karakteristikama. Ne bih da te razocaram ali nautike bez bar malo para nema...

vepar:
Inace camac je bas bas lose odradjen... da te ne zamaram sa detaljima ali ima brdo gresaka... takodje reparacija onog plasticnog bi daleko prevazisla cenu oba ova camca u zbiru...

budens72:
Možda će zvučati grubo.... teraj ga na otpad.
Mislim da je jedino ispravno rešenje osim ako nije u pitanju uspomena pa se ne žali novaca da se vrati u život

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju