E, ovako treba... > Honda
HONDA 7,5 Pomoc
Perudja:
--- Citat: Bakara 18, 09, 2019, 19:36:44 posle podne ---Proveri oznaku na elisi, možda već imaš brzinsku pa ti motor ne ulazi u više obrtaje. Može da se desi da ti čak treba teretnija...!
--- Kraj citata ---
Ne bih rekaao po izgledu jerr izgledda kao standaardna elisa npr najslicnijja tomosu sammo sa 3 kraaka, sad cu pokusatti da okacim sliku da vidite kakko izgleda.
Eto je, slika od juce...Zna li neko nesto i da li vvidi neko nesto na ovoj elisi sto bi moglo da bude problem ?
Perudja:
P.s. Ovo sam se jaa nesto mlatio i farbao u zuto da lepse izgleda ne dopadda mi se crvvenna elisaa sajkaca Ali sada sam napravio jos vecu katastrofu posle 2 izlaska na vodu eto na sta licii sajkaca
Bakara:
Bitno je naći oznaku, možda se vidi tek kad je skineš sa osovine. Meni deluje da je ova tvoja brza, jer su joj pera prilično zakošena. Teretne elise imaju mali korak, to znači da su im pera manje zakošena i obično imaju veću površinu. Što bi rekao ZoranT, teretne elise imaju pera koje podsećaju na uši Miki Mausa jh
Savet je da skineš elisu i da probaš da nađeš oznaku. Bezveze je da tražiš brzu elisu ako je već imaš..
Perudja:
Pa kako bih onda išao sa tereetnom ako je ovo brza jbt ?? no125
Imaam fenomenalan motor, sa njim bih smeo na sred okeanaa ali je sve ovo tolikko poočelo da me nervira i da mi oduzima vreme da je to strašnno ii da ću na kraju prodaati motor samo zbog elise..
Bakara:
Vidi, ono što ti mi pričamo je da prvo moraš znati neke parametre pre nego što zameniš elisu. Teretnija elisa ne znači i manju brzinu, evo pokušaću da ti objasnim ovako.
Kad voziš auto u trećoj brzini na uzbrdici, u nekom trenutku dolaziš do toga da koliko god davao gasa, motor nema snage da dalje ubrza i stoji na određenim obrtajima. Šta onda radiš? Vraćaš u drugu brzinu daješ gas i obrtaji rastu, a ujedno i brzina.
Treća brzina = brza elisa
Druga brzina = teretnija elisa
Da bi dobio rezultat kakav želiš, moraš znati dva parametra za početak:
- oznaku elise(prečnik i korak)
- obrtaje koje motor postiže na punom gasu
Može da se desi da je ta tvoja Hondica nejaka za taj čamac jer ima brzinsku elisu i nagura max 3000 obrtaja na punom gasu. Sa dva broja teretnijom, dobio bi obrtaje i snagu koja ti fali, i dogurao bi recimo na oko 4000 obrtaja. Zato ti preporučujem da skineš elisu, slikaš oznaku i okačiš ovde.
Siguran sam da ni tebi nije u interesu da kupiš elisu i shvatiš da ti ni ona ne odgovara, ili da je situacija još gora...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju