E, ovako treba... > Honda

HONDA 7,5 Pomoc

<< < (16/20) > >>

Perudja:

--- Citat: Drivee  17, 09, 2019, 08:07:49 pre podne ---Da, sporiji jesi ali pod teretom ces ti da ih deres u brzini. Ako si uglavnom sam u camcu, onda ti definitivno treba brza elisa. Predlazem da kontaktiras coveka koji radi elise, on ima neke i za prodaju. Dogovori se sa njim da ti posalje dve tri pa probas, na kraju kupis onu koja ti odgovara. Ima tih elisa dosta.

Recimo, drugar vozi camac, kada je sam, leti a vec sa troje, potone camac i vuce se, motor se pati... Velicina elise moze i da se izracuna ali na to utice brdo parametara, tako da je najbolje da experimentises. Ja sam kupio dve sa aliexpresa...razmisli o toj opiciji, ustedeces 30 eura.

Reci mi, da li ti motor udara u blokadu?

--- Kraj citata ---

Najveći tereet su u čamcu su mi dva štapa za ribolov i pas  fishhit Kontaktirao bih ja da znam koga, voleo  bih da see čujem sa nekim ko može da mi pomogne pri rrešaavanju problema a daa pritoom nije ološ i bitanga koja samo gleda da uzme pare, jer mi je jedaan rekao negde naa internetu saam ga našao da kupim tu neku elisu kojuu je  on predložio i daa ću ići kao metak, po njegovoj priči sam razumeo da će moj motor na tih 7,5ks dobiti još 20 što sam naravno provalio odmah i prekinuo sam daalju konverzaaciju, zato ako imate nekoga proveerennog od koga bihh mogao da uzmemm par eliisi da isprobam i da pazarim  onu koja mi najviše bude odgovaarala...

Ovo pooslednje pitanje  nisam razuumeo, koja blokadaa, kako udaara ?

budens72:
Blokada služi da motor ne može da razvrti više obrtaja od dozvoljenog da ne bi ušao u hiper turažu...obično izbaci jedan cilindar kada uđeš u blokadu.... samo ja mislim da taj motor nema tu funkciju jer se radi o starom tipu motora.
Najbolje je da priključiš obrtomer i vidiš koliko obrtaja postiže motor na punom gasu sa tom elisom i nađi na netu kolika je maksimalni broj obrtaja za taj motor pa uporedi... ako ne postižeš maksimalni br.obrtaja onda ti ne treba brža elisa, onda je do motora...možda je izgubio snagu..izmeri kompresiju..

Drivee:
Ako osetis da motor ne ulazi u maximalne obrtaje onda nije do elise, kao sto je rekao kolega gore...

Vinogradska 11, Stara Pazova
Telefon: 062 315 953
Radno vreme: 08:00-16:00
Subota: 08:00-12:00

nazovi ga, obajsnice ti covek kako i sta i mozda ima neku za prodaju. Ja kada sam experimentisao pomogao mi je dosta...

Perudja:
Ne, nne ne raddi sse o gubitku snage, kao  sto sam rekao motor ima snagu samo je nekaakok trom ne znam ne uumem da objasnim jednostavno  ne pruža brzinu koju bi realno  trebao. Mislim iz laičkog iskustva daa je sve do elise, pride maloo sam udariioo elisu i sad je kriva, aali ni  raanije niije bilo ništta bolje. Deffinitivno mi treba elisaa,  mislim da ću sa tim dobiti ono što treba...

Evo najboljeg primera :

Recimo ja kad kreneem pun  gas uopšte ne osttaavlja voodu  ovako iza sebe kao što to radi na ovom klipu, jer sve što želim je  da mi motoor  radi kao na ovom klipu, pogledajte kako leti, a idenntičan motor.

E sad pogledajte ovaj klip     i ovakoo oostavlja vodu iza čamca kod mene, samo uporedite razzliku  između ovaa dva klipa i sve će vam biti jasno, a ja tragam za rešenjem kao na prvom klipu.

Bakara:
Proveri oznaku na elisi, možda već imaš brzinsku pa ti motor ne ulazi u više obrtaje. Može da se desi da ti čak treba teretnija...!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju