E, ovako treba... > Honda

HONDA 7,5 Pomoc

<< < (18/20) > >>

Drivee:
Izgrebi farbu, na dva pera su ti oznake. Po oznakama cemo znati velicinu i tada mozemo videti koja je tacno. Sve u svemu, ako ne dobijas maximalne obrtaje, to znaci da ti je elisa brza i da ti treba manja, tj teretnija.

Imas dve:
Diameter   Pitch   Rotation   Mfg Part Number      
9   10   R   2111-090-10P      
9.25   11   R   2111-093-11P

Qsha:
Pozdrav svima!!!
Druze gledajuci snimke koje si postavio mogu da konstatujem da ti motor ne postize obrtaje ni blizu onog motora sto si izbacio za poredjenje sa tvojim...ja sam imao slican problem sa postizanjem obrtaja zbog elise...
Zapravo imao sam brzu elisu na motoru koji je sam po sebi bio zdrav kao dren ali nije mogao da izglisira zbog elise (evinrude 30 ks)...imao je brzu elisu pa sam prvo stavio standardnu koja nije dala maximalan rezultat ali je bilo ipak bolje sto se tice obrtaja i brzine!
Ali i dalje nije bilo to to dok nisam stavio jos sporiju (poluteretnu) i na kraju sam dobio i obrtaje i brzinu!tako da sve sto su kolege napisale pre mene je apsolutno ispravno i tacno....ja mogu samo da podelim sad vec neko vreme star snimak kada sam stavio sporiju elisu i resio problem!Nazalost nemam snimak sa starom elisom na youtube-u

DuleN:
Koliko sam primetio, oba snimka koje je postavio Perudja nisu sa njegovog plovila, vec nadjeni na netu. Drugi snimak jasno pokazuje da je verovatno kavitaciona ploca jako visoko, i da motor ne moze da zahvata vodu ispod camca, vec radi kao u "bunaru"...
Perudja, ako nije problem postavi sliku kako je tebi postavljen motor, gde se jasno vidi gde se nalazi dno camca a gde elisa....

Mare:
Ja bi da kazem dve reci, ta elisa je kriva i lopata po vodi te nema potisak

Bakara:
Eto, imaš odgovor od čoveka koji se time bavi - remontom elisa.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju