Hvala svima na lepim željama, čestitkama i predlozima. Svima vam želim što više plovidbe i uopšte uživanja na reci.
Mare, nije tajna, registracija me je koštala 27.000 dinara, sa sve osiguranjem. Sad pukao sam još 5000 dinara za projekat nosača , koji sam sam pravio, na koji je okaćena Honda. Rekoše ovi iz firme koja se bavi projektovanjem u brodarstvu da sam prvi kojem su tražili taj projekat. Obično prave projekat prepravki celog čamca, ali samo nosača nisu radili. Sad šta da se radi platio i to, registrovao i idemo dalje.
Što se tiče imena, ne znam da li uopšte da dajem, ne zbog pratećih aktivnosti , to nas nekoliko redovno obavljamo na čemcu ili na obali, imamo i talandaru, roštilj, kotlić, sve je to isprobano, i prošlo atest.
Što reče Laza, navikao sam da zovem čamac CRANCHI. Sad mi to obično čitamo Kranči, i to jeste prezime porodice koja od 1870 godini proizvodi čamce. Mislim da je orginal prezime KRANKI, ili možda grešim.
U prvom trenutku sam razmišljao da čamac ponese ime mog oca, od kojeg sam sve naučio o reci. Odrastao sam na izvoru reke Lim, plovio skoro svaki dan po Plavskom jezeru

, od kako znam za sebe imam čamac. Tako da volim da kažem da sam se na čamcu i rodio

. Otac me je naučio i da plivam, veslam, održavam čamce, pecam, volim reku, prirodu da ih čuvam jer će tako one i nas čuvati. Ako je neko zaslužan da se njegovo ime nadje na Cranchi-ju to je njegovo. Sad videćemo još, možda neće ni dobiti ime, ali ja ću već znati. Dell-Mare će sigurno razumeti o čemu pričam!