E, ovako treba... > Plovila
Novi čamac- CRANCHI HOLIDAY
zankiki:
Dule je u gliserskom režimu jbg, ne zna on naše deplasmanske slatke muke sajkaca
DuleN:
Imate vi dobre argumente koji zaista stoje i treba ih uvaziti.
Ipak, ja i dalje mislim da je 120 l puno i kao litraza i kao zauzet prostor, koga na plovilu uvek fali...
Zoran T:
Kad vec ima svoje mesto i ne smeta neka ga...ne mora da ga puni...
mesechar:
Ja imam ugradjeni inox rezervoar vece zapremine i ugradio sam mu brzu spojku a imam i platikanera od 22litra za do medjice i svrckanje lido itd ..kad bi krenuo na vece putovanje predzekam se na ugradjeni rezervoar i to je to ...dogradio sam i veliki filter sa separatorom kao i elektricnu dopremnu pumpu tako da se za sekundu saltam sa jednog rezervoara na drugi.
Po prici jednog laboranta koji radi u firmi za bazdarenje benzinskih tocilica nas benzin je izuzetno loseg kvaliteta i vec dobrano narokan svim mogucim busterima i aditivima da bi mu se odrzao kvalitet da ga nikako ne treba drzati dugo u rezervoaru vec obavezno istrositi unutar okvirno 30dana.
Mogao bi eventualno Mileta da izvadis benziski rezervoar i prepolovis te mu smanjis kapacitet potrebama manjeg motora koji ce biti i manji potrosac.
MiletaStamat:
Danas sam otvorio rezervoar, osim šipke merača nivoa goriva, koja nije prohromska, i zdrjala je, sam rezervoar je kristalno čist. Iz njega sam izvadio 60 litara benzina, koji je bistar, normalnog mirisa, tako da se može još i iskoristiti za recimo motornu testeru trimere za košenje i slično, tako da ću nekog obradovati poklonivši mu tih 60 litara.
Sam rezervoar je dosta teško izvaditi, morao bih pola poda da odšrafim. Tako da će verovatno ostati tu gde jeste, u principu ne smeta, jer iovako imam dosta slobodnog prostora na brodu. Sad da li ću ga kortostoti, videću. Perobaću prve sezone plovidbe, pa ako bude sve u redu neka ostane. Što Zox kaže ima separator goriva sa filterom. Pretpostavlja da je kvalitetan, od rezervoara do motoronog prostora ide bakarna cev koja se završava tim separatorom, tako da ću se verovatno od njega prikopčati crevo, pa odvesti gorivo do motora.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju