E, ovako treba... > Plovila
Novi čamac- CRANCHI HOLIDAY
LSI:
Не треба то Милети.
Неће његов чамац стајати на везу.
zankiki:
U novijim kolima to hoće da se pokaže, pogotovo ako imate recimo ugradjen gas, pa natočite pun rezervoar koji onda traje mesecima... Posle mesec - dva, primetićete da automobil ujutru teže pali, što prestane čim se dospe novo gorivo.....
Međutim, stariji vanbrodski motori (kao ni moj matori karburatorski renault na Marissi) se nikad nisu žalili na gorivo čak i kad prezimi... Tako da nema zime sajkaca
DuleN:
Sasvim je nepotrebno drzati rezervoar od sto litara na plovilu gde se planira VB motor koji trosi par litara na sat...
zankiki:
Ne znam šta da ti kažem... I slažem se i ne...
Meni Marissa troši oko 3.5 litara na sat, pa mi je rezervoar od 80 litara par puta godišnje mali... Nego ubacim još 2-3 kanistera od po 20 litara...
Ovaj rezervoar ima svoje mesto, i ne smeta, što je velika prednost.
Eventualna zamena bi mu bila onaj ručni, neki lep od recimo 20 litara... A to je, onako otprilike, neka bude 10 sati plovidbe.
10 sati je na brodu na kom se može živeti danima, i koji ne glisira prilično malo. Meni samo do vaše marine i nazad treba 8 sati
Znači, ako Mileta krene recimo za Novi Sad, neće imati dovoljno goriva, nego će morati da planira gde da stane i toči, ili da slaže kanistere po brodu, a već ima ispravan dobar prohromski rezervoar. I ako stigne, onda mora da vidi gde da se dospe u NS, gde nema automobil, nego mora peške do pumpe i da tegli...
Da ga nema već postojećeg, kulturno odrađenog, sa predvidjenim mestom, složio bih se da onaj može da posluži. U ovom može da drži par litara, i dosipa cele sezone, a kada zatreba, ima mesta više.
BTW, prvo sam napisao pola posta kako se slažem sa tobom, a onda sam malo razmislio i cenim da mu je bolje da ga ostavi.
vepar:
Uf ne bih se slozio. Ja mislim da je to jako dobro. Naspes i ne mislis, na regatama ili duzim putovanjima ne razmisljas gde su pumpe, nema tegljenja kanistera na ruke. Po meni jako dobra stvar. Ja imam rezervoar od oko 100l i potrosnju od 1.5 l /h i bas mi je super sto odem na plovidbu od 15 dana i ne razmisljam o gorivu. A 15 ks vanbrodski moze da srkne i 3-4l/h.... Ja licno ga nikada ne bih vadio...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju