Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Moja Bela Ladja :)

<< < (6/123) > >>

Alexa:
I jos nesto, gledaj i Hrvatsku, daleko je veca ponuda nego kod nas a blizu je. I jezik znas  stri
Imas i Italiju (www.subito.it)
Hrvatsku mozes na www.njuskalo.hr

Zoran T:
Potrazi ti i pogledaj kad vec gledas plastiku i domacu ponudu vecih pasara tipa gradac (poliester priboj) ili dalmatinki...nisu neki komfor al mogu mnogo lepo da se doteraju za dve osobe i za duze vreme na vodi...ako vec nemas iskustva na vodi a to ce ti se mozda uklopiti u budzet...odlicno plove podnose i talase i salauke jedino stacionarno pecanje ce biti malo teze jer "rade" i na mirnoj vodi...u okviru cene transportnog troska kopnom iz svajcarske mozes po principu uradi sam do plovne "kit verzije" napraviti pismen po zelji celicni camac duzine oko 7m...

Bakara:
Još nešto vezano za wc i kuhinjicu, sve zavisi koliko slobodnog vremena imaš. Te dve stvari će se najviše koristiti ako negde odeš na više dana. Ako ideš u penziju i znaš da ćeš malo malo otići negde na par dana, pa sedam, pa četrnaest onda mislim da ima razloga da tražiš wc sa brodskom wc šoljom, i sa kuhinjom gde bar imaš neki rešo, sudoperu i tank sa tehničkom vodom.

Meni koji (za sad) odem par puta godišnje na nekoliko dana, i izlazak na vodu mi se svede uglavnom na dnevne izlaske vikendom, ili popodne na kratko posle posla, hemijski toalet je više nego dovoljan. Što se tiče kuhinje, za toliko bi mi za hranu završavao posao i onaj mali plinski rešo. Uzmi u obzir da leti uglavnom spremaš neku klopu na obali, na drva, kotlić, roštilj, talandara... Znači ne treba puno :-)

Prednost hemijskog toaleta je i što može da stoji bilo gde zavučen, i da se po potrebi izvadi i koristi, dok brodska wc šolja zahteva prostoriju.

Ispada da ti svaka od tih stavki(brodski wc, kuhinja, frižider) pojede određenu količinu prostora, pa samim tim, traži i veće dimenzije korita.

Dora:
@ Zoran T
Što ljulja ne žulja ali ovde ne treba da ljulja :) Problem je što bih ženu privoleo da ide sa mnom, nije problem sa mnom (tešim se) nego na brod, malkic se plaši, ako krene da se ljulja onda ode mast u propast :)

@ Bakara
Imam dosta godina za peMziju ne tu njihovu nego sam ja rešio da od sledeće godine idem u penziju mada i sad mogu da odem par dana kad god mi treba.. Uglavnom, volim da pecam i to na mirnim vodama, što bi rekli barama i imao sam mali čamac koji sam nosio svugde pa se lepo namestim i to je raj, ceo dan  i ne fali mi ništa.. Onda nisam jedno duže vreme išao na pecanje, čamac je u medjuvremenu ubio mraz i sad se opet rešim da idem pecati, sve lepo obnovim privbor i krenem redom po starim mestima, tuga do tuge... Sve obraslo korovom, a gde nije pošast zvana manić ubija  i rešim da opet kupim mali čamac ali.. Kanal ide travuljina nonstop a voda brža nego dunav, Jegrička mrtvo more, Arkanj oteli popovi, Nadalj, Srbobran otrovan. itd... da ne kukam više i onda rešim ma ko im džebe mater iam da kupim brod i uvalim se negde na špor gde voda stoji ili blago vrti pa pecam dok ne padnem i nesvest a kad padnem ima gde da spavam... :)

Što se tiče kuhinje naravno da je i rešo dovoljan a ako idem sam gotov pasulj ili druga jela su 200 dindži komad i jedeš direkt iz ambalaže, plastična vljška i nema pranja :)
Samo onako čisto radi mene da sebi dam oduška i da imam ipak nešto lepo hteo bih bar manji brodić koji ću koristi sve ili bar nešto što mi treba. Imam nekoliko laptopova pa ih lepo ugradim pa onda hotspot sa telefona i eto meni interneta kad riba ne peca a to znači da ima bar neki sto na čem će stajati i tako dalje da ne dužim... smanjio sam ribi glavu pa gledam manje ali opet da ima to što hoću.. ili kako ja hoću ili neću ni kako ja hoću :)

ronac:
Evo nesto sto bi vredelo da vidis,camac je od mog dobrog prijatelja. 114
http://www.polovniautomobili.com/plovila/12506191/princess-25

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju