Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
Moja Bela Ladja :)
Alexa:
--- Citat: Dora 10, 09, 2018, 15:13:34 posle podne ---
--- Citat: Alexa 10, 09, 2018, 15:06:55 posle podne ---Ovo je aukcija, vec je izasao na 2.220 eura.
--- Kraj citata ---
Informisali su me da tamo niko normalan od holandeza neće dati 100 preko svega što znači da je neki dobronamerni prijatelj dodao koju. Sumnjam da bi neko ko je tražio manje od citiranog propustio priliku da napiše prodato..
--- Kraj citata ---
Pa mora da saceka da istekne rok koji je odredio za trajanje aukcije. Takva su pravila. Doduse, moze da ga povuce i proda u direktnoj pogodbi ali..... Holandezi su to, Srbin bi to smuvao na prvu stri
Dora:
--- Citat: zveki66 10, 09, 2018, 15:20:16 posle podne ---sto rece Zankiki, sirina je ta koja daje komfor tako da duzina mi je ok, ali bih voleo da mi je malo siri jh
Po meni nista ispod 2,60.
Za moj nacin koriscenja camca metalni je bolji (pecanje, panjevi, prilaz obali, prilaz stapovima, prihvat ribe.....) ali ipak prednost dajem plastici i mislim da ce neki moj buduci camac i biti od plastike. Imao sam prilike da vidim Bakarin Albin i vidi se da je neko od struke sve to lepo smislio, rasporedio, oblikovao.......
Jedino sto bih mu zbog pecanja odsekao zadnju kabinu sajkaca
--- Kraj citata ---
Pa tu je kvaka, shvatam da je širina bitna ( ne uvek ali :) ) što dovodi do problema transporta pa ostaje voda a to onda znači da kad se već doplovljava ide nešto bar 9 metara, Izbor je manji brodić za na prikolicu ili nešto veće, sredine nema :)
Dora:
Hvala za trud, iscrpno :) Koristan podatak je za prikolicu, nisam znao da i ako ima pločicu neće proči ako je starija...
Inače ne mislim da idem tamo sa 3 hiljade, neko je pitao pa sam toliko rekao, mogu i sada da dodam više ali čekam neke dogadjaje da se završe. Ako bi ispalo nešto dobro, ebeš dogadjaje :)
Što se tiče puta, kad sam bio mladjan momak ja, išao sam često po nostranstvu a nekad su me carinici pitali da li radim tamo pošto sam bio više tamo nego vamo :)
U to vreme polovna kola, stojadin, naravno da ima rizika, svestan sam toga jer sam automehaničar, znam šta je motor i kako crkne. Naravno da je ta dilema uvek prisutna ali realno gledajući domaću ponudu koju takodje pratim nema izbora, mora se u šumu pa kad pukne tu smo :) Ovde je tržište ograničeno, svi bi da prodaju da bi kupili bolje i traže para toliko za to bolje ili tu negde. Neki prodaju i zato što im ne treba ali to verovatno ode u marini bez oglasa a ja nemam pojma ni gde su marine :)
Ne znam šta si uzeo ali da ebe rak raka ne bi dao još 5 soma na dopravljanje pa da je pita :) Bolje da dam muzici pa da se raduju :) Tako da ili ću ustati ili odustati :)
Dora:
Čekaj stani, čitam opet ovo za prikolicu, ako je nova treba coc i dokumentacija firme proizvoda. TO daju, plaća se ili?
Ako je polovna posle 2006 treba taj Coc i pregleda atestiraca, ams ili mašinac?
Molim pojašnjene, gledao sam nove i polovne prikolice, ima razlike ali je bitnije šta može da se registruje ovde, ne bih je kupio da stoji u dvorištu...
Alexa:
Imas sve o uvozu prikolice u nekoj od starijih tema. Zox je to apsolvirao i nema se sta dodati stri
To ti je, po mom misljenju, opcija ako je kupujes uz camac. Naravno, mozes (kao ja) da puknes lepe pare namenski ali posle imas svoj prevoz sajkaca
Mozda je najjeftinija varijanta iznajmljivanje ako imas cime da je vuces. Ne treba bezati ni od kamionskog prevoza ali u tom slucaju ima malo vise pripreme u smislu da taj camac mora na necemu da stoji i da bude siguran u transportu. Ima da se kupe tzv. boot-boxovi odnosno konstrukcije od metala na kojima stoji camac na suvom. Treba imati u vidu da sirina ne sme biti veca od sirine tovarnog prostora kamiona.
Taj prevoz moze da ti organizuje neki spediter kome bi rekao da ti odgovara da to bude u povratnoj turi odnosno da ti nije bitan tacan termin dovoza nego kada ispadne da se neki kamion vraca prazan sa tog pravca gde budes kupio camac. Jeste to malo zesca za.ebancija ali je najjeftinije. Mozes i sam da ih potrazis ali treba da si tamo. Ja sam na carinskom punktu u Malmeu video 10-15 nasih kamiona koji su cekali dispoziciju za neki utovar u povratku.
Da, nije jednostavno no125 ali, nemoj da te to obeshrabri. Ako nadjes to sto ti odgovara i po ceni koja ti odgovara, transport se uvek moze organizovati. Svakako treba racunati sa stavkom cca 2000 eura za Holandiju dok za Svedsku to ide 3-3,5 hiljade. Norveska mozda i vise. Treba gledati i ove blize regije jer su to velike zemlje (Svedska od Treleborga do Gavlea po vertikali ima preko 1500 km)
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju