Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
Moja Bela Ladja :)
Zakeralo:
--- Citat: Bakara 16, 09, 2018, 17:50:48 posle podne ---
--- Citat: broker975fx 16, 09, 2018, 17:16:35 posle podne ---Jel moze jedno prosvetljenje sta je profilisano ili balansno kormilo?
--- Kraj citata ---
Nisam ni ja znao, pa me zainteresovalo. Verovatno ova slika dovoljno objasnjava, stvar je u tome gde se nalazi osovina kormila hi
Puna tema:
http://nautica-portal.com/forum/index.php?topic=4839.20
--- Kraj citata ---
To je jedan deo price. Kada je kormilo izbalansirano sila ne rudi je mnogo manja. Najveca razlika se oseca u voznji krmom.
Drugi deo price je da je strujno oblikovano. Onda je mnogo efikasnije na malim uglovima od ploce. Preko 15 stepeni otklona i papuca ce da napravi silu, ali je bitno da na malom otklonu pravi silu. Onda se mnogo manje radi sa kormilom a samim tim stedi gorivo. Svaki pomeraj kormila stvara dodatni otpor. Ma.....
Dosta Off-a
Da se vratimo Gnojfu, ovaj barkama. Koga jos briga za kormilo, vecina ima vanbrodski motor.
Dora:
--- Citat: Zakeralo 16, 09, 2018, 19:55:43 posle podne ---
--- Citat: Dora 16, 09, 2018, 16:58:14 posle podne ---Nagradno pitanje glasi, koji je niskobudžetni auto pogodan za šlepanje. Do sada me uvek zanimala brzina, na težinu sam obraćao pažnju jedino u obrnutom smeru, što manje kila :)
--- Kraj citata ---
Niskobudzetini nijedan. Mislim da 530xd moze da povuce po saobracajnoj jedno 2.5t. Moj 530i e39 je bio 2000kg. Ionako neces moci autom, nego pitaj ove derane sto doteruju auta da ti dovuku. Na kamionce natovari auto a brod povuce.
--- Kraj citata ---
Ijao.. Sad opet nove kalkulacije danima ha Znači nemam pojma o materiji koliko točak ali navežbaću :)
vepar:
kgk hej pa ja imam balansno kormilo! I svako kormilo je sranje jer je potpuno neupravljivo u rikverc a bogme i pri malim brzinama. Vanbrodski je zakon! thumbup 6589
Dora:
--- Citat: Zox ---Копирао сам један лист из каталога. Ту има за BMW 530. Мислим да је укупна маса прикључног возила за ово возило лимитирана на 2000kg. Значи за тежи чамац потребан је теренац од преко 3000 кубика.
Давно сам прегледао овај каталог и сећам се да ствари стоје овако:
- Ако друмом желиш вући приколицу и на њој чамац приближних димензија 7,5m x 2,55m, укупне масе 3500kg, требаће ти AUDI Q7 са 4000 или 4500 кубика не сећам се тачно. Ту је и BMW X6 истих перформанси, као и сва друга возила овог типа и кубикаже мотора.
А, можеш и са слабијим, под условом да те нигде не заустави полиција и провери документе, а можда и пошаље на вагу. Мада има и оних који ризикују. Виђам их по немачким аутобановима.
--- Kraj citata ---
Ma skapirao sam na kraju, nije mi n itri dana trebalo a lepo sam pitao mog druga placadžiju koji auto to vuče pa mi reče dva komada manje cene ili kombi i to mora biti teretni. Auti su ti sa xxx kubika i registracijom od 70000 tako da otpada varijanta kupim auto obavim posao pa prodam auto :) Što se tiče pandura, ne bih se tamo zezao sa njima, može da prodje ali ako ne, e onda sam ugasio..
Dok sam bio mladji nisam tako mislio, nosio sam i prenosio sve i svašta :)
Rešeno, ide kamion ili dopliva, šta pre ispadne. Problem sa dopliva je što je gabaritno veći nego što meni treba.
stvlada:
ko kaze da dizel ne moze brzo da ide???
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju