E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Naper kod Konjskog ostrva

<< < (6/8) > >>

broker975fx:
Zabranjeno je i sa uzvodne i sa nizvodne strane prolaz pored vojske, samo sto to uglavnom niko ne postuje.

Bakara:

--- Citat: broker975fx  05, 12, 2021, 18:08:41 posle podne ---Ovo me podseti na Kapetonove smernice za plovidbu, tipa kad vidis pticu koja stoji u vodi tu je sigurni plicak :)

--- Kraj citata ---

Pa zar nije tako...?  sajkaca

Zile-nbg:

--- Citat: broker975fx  05, 12, 2021, 18:56:52 posle podne ---Zabranjeno je i sa uzvodne i sa nizvodne strane prolaz pored vojske, samo sto to uglavnom niko ne postuje.

--- Kraj citata ---

E to mi vec ima logike, jer je znak opsti tj ne uslovljava stranu. Sa druge strane, ako je zabranjen prolaz, kako onda svi oni camci mogu da izadju kada se postavi ponton?
Kontradiktorno je  roll4

broker975fx:
Nesto si ti pomesao:). Ponton je uzvodno a kada je postavljen izlaz je uvek moguc pored Konskog ostrva i Velikog Ratnog ostrva. Drugi krak izmedju Konjskog ostrva i kopna je zabranjen za plovidbu i prolaz ali u praksi mnogi tuda prolaze.
 Sve u svemu kad se krene od hotela Jugoslavije nizvodno uz skoro samu obalu je apsolutno sigurna dubina po bilo kom vodostaju, to je bukvalno kanal koji je kako sam cuo davno bio prokopan kako bi ulazili brodovi koji su nosili ugalj. Ja sam uvek negde kod Arka barke okretao pramac ka sredini kanala koji je legalan za prolaz. E sada definitivno ovaj Dunavac u zadnjih vise godina unazad postaje sve plici i plici.

Losmi:
Da nema tog kanala po niskom vodostaju bi se moglo prepesaciti od 4Jula do Velikog ratnog ostrva.

Inace jos jedna od opasnosti po niskom vodostaju na tom potezu je kada ljudi prolaze kroz 4Juli i provlace se izmedju camaca. Neki imaju prilicno velika sidra pa se desavalo da camci u prolazu zakace sidro motorom. Letos sam bas gledao coveka kako zapinje o necije sidro.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju