E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Naper kod Konjskog ostrva

<< < (5/8) > >>

vaca:
Zdravo

Nov sam i uspeo sam da se nasučem ali nizvodno od ostrva, na suprotnoj strani od kamena

Sve je ipak dobro prošlo

Ali sam za inicijativu da se ovo mesto obeleži
Ako neko ima više iskustva sa Kapetanijom neka im napiše pismo, ako ne bolje da se organizujemo pa nekom bovom da obeležimo mesto

Pošto nemam mnogo iskustva na vodi, mogu da ponudim dobru volju i veslo da ovo realizujemo

Bakara:
Ne verujem da će takva inicijativa proći...
Ono što možda nekima nije poznato je to, da je zabranjena plovidba uz desnu obalu dunavca pored Konjskog ostrva. Po toj logici, ako ploviš dozvoljenim delom dunavca, velike su šanse da nećeš naleteti na sprud jer ne treba da skrećeš odmah ka drugoj strani. Druga stvar, kako stičeš iskustvo na vodi, primetićeš i kako priroda i voda oblikuju teren ispod površine pa je tako svaka nizvodna strana nekog ostrva plitka i obično ima dugačak sprud. Takođe, na krivinama rečnog toka ćeš primetiti da je unutrašnja strana plitka a spoljna duboka itd.

Samo lagano, plovi, čitaj šta su ljudi pre nas pisali i posmatraj okolinu. Ne može se sve ni obeležiti, reka se menja... 114

vaca:
Ma jasno sve što kažeš
Naravno da se menja ali pomislih da je ok da se bar kamen obeleži pošto je on (valjda) manje podložan promenama

Naravno da je iskustvo mnogo bitno i da za početak mora mnogo da se pazi

Što se tiče mesta gde sam ja imao situaciju, to je ovo na slici obeleženo strlicom

I ovde ima znak da je zabranjena plovidba, ali ja video da prolaze čamci (douše uz levu odbalu ostrva) pa sam pomislio da se ne odnosi na čamce već na veće brodove, a i tu su bili i neki alasi koji su mi i pomogli da se izvučem

broker975fx:
Ovo me podseti na Kapetonove smernice za plovidbu, tipa kad vidis pticu koja stoji u vodi tu je sigurni plicak:)

Zile-nbg:
Ajde jedno glupo pitanje. Prvi put kad sam prolazio pored Konjskog ostrva video sam da se na oba spica ostrva nalaze znakovi za zabranjen prolaz. I sad kako ja da znam na koju stranu se odnosi zabrana?
Secam se da sam tada napravio krug oko ostrva, pa se neki lik drao sa vojnog broda da je sa te strane zabranjena plovidba  lol

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju