E, ovako treba... > NAUTIÄŒKA DISKUSIJA

Naper kod Konjskog ostrva

<< < (8/8)

Zile-nbg:
Pazi, u saobracaju bilo koje vrste ne postoji slobodno tumacenje znakova i propisa, kao ni da isti znak i propis ne vazi isto svuda i za svaku situaciju. Tako bi bar trebalo. Stop je stop, obavezan smer je obavezan smer, a zabranjeno kretanje (u ovom slucaju prolaz) je upravo to, nedvosmisleno.
Ukoliko je potrebno postavljaju se dodatne tj dopunske table.
E sad mozda u vodenom saobracaju ima nekih izuzetaka ili necega sto ja ne znam, pa sam zato pitao.

Primera radi, ako bi na oba spica Medjice stajao ovaj znak, sta bi to znacilo, sa koje strane je dozvoljen, a sa koje nije dozvoljen prolaz  jh

Losmi:
Da ne otvaram novu temu, ostrvce koje je bilo na spicu Lida se pre par nedelja premestilo nizvodno, i sada se nalazi na mestu gde se formira Marina 4 Juli.

Evo je i slika: https://i.postimg.cc/zXfpDNNh/43-CFF7-D6-4-F36-4-FA5-B89-A-5-F4-CF0-EC8-BF9.jpg

Malo je mutno, posto sam slikao telefonom ali ostrvo je sigurno 20m duzine i nekoliko metara sirine. Moze da se stoji na njemu i ispod se nalaze stabla koja leze na dnu. Trenutno je dubina na tom delu oko 2-3 metra.

Na marini su zvali nekoliko institucija da pomognu ali kako stvari stoje niko nije nadlezan. Pokusano je sa nekoliko camaca da se pomeri dok je bio visi vodostaj ali bezuspesno. Eventualno bi mozda neki remorker mogao da ga pomeri.

I tako se sada nadamo visokom vodostaju koji bi ostrvce odneo dalje...

neptun:
Da zovemo vucica, sigurno se razume u takve stvari.
To je bas problem,ceo rukavac je plitak i ako se nesto ne preduzme, prestace da bude plovan. Na mestu gde se zaglavilo drvece je najkriticnije.

Losmi:
On se razume u sve...

Tacno, rukavac je svake godine sve plici i plici.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju