Nautika opšta... > Regate, druženja, susreti...

Belegiš - avgust 2018.

<< < (5/7) > >>

MiletaStamat:
Bakara je našu plovidbu prelepo opisao, ja danas stigao kući pa ajde da uzmem udela u ovoj priči, mada ste me već iskritikovali tako da mi dodje da sednem u čamac i nastavim plovidbu i ko zna kada ću vi dodjem  6589. Prvo jedna fotografija da se vidi oklen smo

MiletaStamat:
Drugo, baš smo zadovoljni što smo, ne poznajući dobro uzvodni deo Dunava od Zemuna, uspeli da nadjemo tako dobro mesto za pristajanje uz obalu. Idealno za nas koji imamo čamce sa kobilicom. Malo ispod crvene bove pa dijagonalno ka tom mestu se stiže bez problema. Tu adu Formoza ili kako se već zove, smo zaobišli jer je tamo bilo već nekoliko čamaca, pa nismo hteli da im remetimo raspored, a i Radovan nam je rekao da tu nije  baš nešto čisto. Tu gde smo se uvezli je bilo čisto, voda topla, obala bez smeća, u blizini plitka voda, peskovito dno, idealno za našu malu družinu.

MiletaStamat:
Za mene je najlepše doba bilo jutro. Ono kad ustaneš zajedno sa suncem, Gledaš, a ogromna crvena lopta se polako penje iznad Dunava, ogledajući se u njemu, a okolo tišina, samo cvrkut ptica i pokoji skok ribe , ali  kao da ne remete tišinu, koja je idealna za ljudski organizam.

MiletaStamat:
U neko doba dogovor je pao. Zveki i Bakara se sa porodicama vaćaju do Vojnih Bašti, a ja sam već obećao prelepoj Tisi da ću ove godine doći, makar da je na tren vidim. Znate kako obećanje je obećanje, i ako je iskreno mora se ispuniti. Rečeno učinjeno, pozdravljamo se i ja sa suprugom nastavljam uzvodno prema Starom Slankamenu.

MiletaStamat:
A u Starom Slankamenu zna se, pravi su domaćini. Nije bilo nikakvih problema da se usidrim u njihovoj marini. Uspu smo sreli Duleta, sa svojim brodom TISA koji se vraćao iz Titela, Megafonom nam je saopštio da ga pratimo i da tako što bezbednije udjemo u marinu, odmah nam je pokazao mesto za privez, da imamo pored vodu i struju, a ako se košava pojača da možemo ostati koliko želimo. Rečeno učinjeno Pasara lepo uvezana uz novi deo pontona. Moglo se krenuti u obilazak znamenitosti Slankamena.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju