Nautika opšta... > Regate, druženja, susreti...

Belegiš - avgust 2018.

<< < (6/7) > >>

MiletaStamat:
U Starom Slankamenu smo ostali tri noći, što zbog košave, što iz razloga da mi se nije baš išlo odatle, jer je stvarno lepo. kako reče Ivan  koji ima čamac privezan u Marini, da je ovde došao u RAJ. Nekih sat iza nas  je stigao i Radovan sa svojim brodom Princeza, te smo se uveče malo družili, i naravno pričali o plovidbi, brodovima. Ujutro je on nastavio pema Novom Sadu, ali iz pouzdanih izvora znam da se zdržao u Karlovcima, jer nije mogao da odoli još kojem danu na Dunavu  6589. U subotu su Dule i Bisa organizovali zajednički ručak na pontonu Marine. Na meniju riba, nisam baš ljubielj ribe, ali nisam odoleo da ne smažem jednu, bila odlična, neću reći koja je, da ne ispadne da favorizujem ni jednu vrstu  6589. Danas(nedelja) održavala se Slankamenačka bućka na soma. Nažalost nismo mogli da ostanemo na toj manifestaciji, ali nisam odeoleo da sa Markom, zakupcem restorana ČARDA ne napravim malu šalu. Ispisivao sam zahvalnice učesnicima bućke, pa sam za sebe napravio zahvalnicu za osvojeno prvo mesto. Zezali smo se i govorili takmičarima da se džaba takmiče, te da imam dresiranog Soma i da će on sam doći na merenje, osvojiti nagradu i otići svojim putem u dubine Dunava, bilo je šale i šege napretek- kgk

MiletaStamat:
Kao što sam obećao juče(subota)  u popodnevnim časovima smo otišli da posetimo Tisu. Plan je bio da odemo do Titela, došli smo do četvrtog kilometra, ali zbog već pomenutog peha sa motorom, odustali smo od posete Titelu. Peh se desio što sam nepažnjom pri izlasku iz marine upao u plićak zarulao elisom kroz mulj, i najverovatnije da je usis sa vodom povuko neko smeće te tako začepio kontrolni mlaz. U prvom momentu pomislio sam da mi je motor gotov pa sam pozvao Duleta ako može dodje po mene i odvuče nas do MARINE, U medjuvemenu sa pozvao i majstora koji mi održava motor, objasnio mi o čemu se radi- Savetovao mi je da pregledam usis i vidim da li je čist. Sišao sam u vodu, odvrnuo šraf sa rešetke usisa, skinuo istu,  uzeo prskalicu za voće koja mi služi na čamcu kao rezervoar za vodu i sa njom pod pritiskom isprao usis. E naravno Nataša je pumpala vodu, inače ne bih mogao sve sam, tako da je ona zaslužna što sam posle ispiranja, upalio motor i kontrolni mlaz je počeo da teče. Pozvao sam Duleta da mu kažem da ne treba da dolazi, ali On je u maniru vrsnog spasioca, već bio u čamcu, nije čuo telefon i za nekoliko minuta je bio pored nas, društvo su mu pravili Armin i Marko. Nekoliko minuta su na pratili, da vidi da li je sve u redu. Jedva sam ga nagovorio da se vrati i ide za svojim već dogovorenim obavezama. Dule i ovde ti se javno zahvaljujem, na brzom i nesebičnom reagovanju.

Zbog svega toga iz Tise samo jedna fotografija tek da bude uspomena da sam obećanje od prošle godine  ispunio  i posetio je.

MiletaStamat:
Danas (nedelja) i povratak nazad prema Zemunu. Dunav miran kao ogledalo, moglo  se zaista uživati u plovidbi, a mi polako sa gasom tek da se upravlja čamcem. Milina! Ostavili smo iza sebe Slankamen, adu Formoza, na kojoj je bilo dosta čamaca, sa čežnjom pogledali ono naše mesto, gde smo se prvi dan usidrili, jeli fenimenalan pasulj sa slaninom i kobasicom, koji je maestralno spremila Marijana, Bakarina supruga-dobro i mi smo malo mešali i pazili da vatra pravilno gori,  6589, usput smo sa zanimanjem gledali gnezda ptica na obali iznad Dunava i pitali se kako nadju svoja gnezda pored toliko rupa u zemlji. U Banovcima sam snimio ono što je moja životna želja, da imam kuću na obali i garažu za čamac. Zamislite te sreće sedneš u čamac i direktno iz garaže u vodu, a čovek to upravo ima. Videli smo da je u Batajnici napravljen ponton uz kojeg je privezano nekoliko čamaca, Pitanje je sad: Da li se to pravi neka nova marina, ili je samo letnja varijanta nekog kafića za mlade? Bilo bi bolje da je marina. Prošli pored prepunih vojnih bašti, konačno stigli kod moje vrbe, privezali se, i naravno ko će još ići kući, tu spremili ručak, i ostali do sumraka.
Sad smo kući i nešto nas žulja ovaj trosed, nekako se navikli na čamac- Živeli....  114.

MiletaStamat:
Uživanjeeeee!!!

popeye:
Jednostavno rečeno, zavidim vam. Bravo!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju