Nautika opšta... > Nautičke reportaže
Vepar u Savi ili ti Novi Sad-Boljevci-NoviSad
Bakara:
--- Citat: zankiki 24, 09, 2018, 11:39:49 pre podne ---Čekam nastavak!
--- Kraj citata ---
I ja ok 114
srsa:
И не само вас двојица. f85
vepar:
7. Dan smo rano ujutru isplovili iz nautičkog sela i polako krenuli nazad... Nekako sam tužan jer znam da je ovo najdalja tačka našeg puta, ali tešim se da je ostalo još dosta dana da se provede na vodi. Ovo je bio baš naporan dan oko 35 km Save i onda još oko 25km Dunava uzvodno. Temperature su dostizale maksimum za leto 2018 i prosto se topim za kormilom, ni pivo ne pomaže! Uz put sam prvi put u životu stao na pumpu na vodi, negde na 15 km Save! (Broj pumpe je 063566466) Osećaj je neverovatan! Nema tegljenja kanti sipanja, presipanja, lomljenja kičme, prosipanja, sumnjivog goriva, ma ništa! Jednostavno staneš na pumpu, kupiš i hladno pivo napuniš i rezervoar i fricovke i onda još i platiš karticom i dobiješ fiskal. Jednom rečju FANTASTIČNO!!! U starim Banovcima postoji marina u koju smo se najavili na broj 062235223. Marina nema ni struju ni vodu i u očajnom je stanju... Bukvalno nije bezbedna za osobe teže od 60 kg (ne pitajte kako sam izašao) a potrebne su i akrobatske veštine da bi se prešao mostić. Momak koji nas je dočekao i prihvatio konopce na moju konstataciju da je marina baš na otvorenom Dunavu i izložena svim vetrovima je priznao da im se samo ove godine dva puta lomila marina i čupala sha Vlasnik marine je profesionalni ribar koji odmah ispred marine drži i restoran sa isključivo ribom. Tu smo i večerali, a Kečiga i Smuđ su bili odlični... Baš su mi se dopali Stari Banovci, lepo i mirno selo. Pogotovo mi se dopalo mesto na koje smo stali jer smmo prosli kroz dvoriste vlasnika kafane i marine i izasli smo bukvalno u sam centar sela. Tu se nalazi veliki diskont Medius, mesara, pošta, apoteka, kafići ma sve je tu. A na 5 minuta hoda lepim renoviranim centrom se nalazi kafana Pustolov. E to je već ozbiljan restoran! Izuzetno ugodna i lepo sređena bašta, radni dan a puno ljudi... Nismo ovde jeli ali sam siguran da je klopa odlična, a cene su nam se činile komičnim posle beogradskih! Poseta Pustolovu mi je bila poseban merak jer sam celu proslu zimu pratio seriju "Komšije" samo zbog puno scena na Dunavu i lepih pejzaža Dunava na špicama... Serija se snimala u kafani Pustolov pa me je poseta istoj podsetila na dugu zimu u kojoj sam maštario da ću jednom posetiti tu kafanu brodom i spavati na tom istom Dunavu, baš tu ispred!
LSI:
Радоване, хајде да се нешто договоримо за следеће путовање и извештај - фотографисањем да се бави супруга!
Није то за људе са шест прстију. Тај шести, увек улети у кадар.
А што се тиче извештаја, мислим да је добро да добијемо овакве, објективне, приче из којих се тачно види шта је где добро, а шта није, тако да свако зна шта га чека на неком месту и чему може да се нада.
Заиста је тужно видети како пропадају понтони-контејенри у Бољевцима. Уложено је много пара у то и то би требало још дуго да траје и доноси новац. Али не иде то код нас најбоље. Штета. Не бих ја замерке упутио само Туристичкој организацији и људима из Бољеваца - раде они колико могу (мада, увек може више). Мислим да је проблем и до нашег стандарда. Нема у Србији баш толико много људи којима стандард допушта да се извезу, чамцем или аутом, и проведу викенд на води. А онда се ту направи зачарани круг: нема довољно људи, онда нема довољно пара за правилно одржавање и тако у круг. А време чини своје и оно што је било лепо, почиње да пропада.
Што се тиче "Пустолова", било ми је то омиљено место кад сам се 2009. спустио на воду. Живео сам у Батајници, и мада је мој чамац већи део времена провео у башти, до 2012. сам готово сваки викенд, а некад и током викенда проводио време на обали, у сенци врба, и уз хладно пиво или вино уживао у свежој и укусној рибљој чорби и печеној риби. После сам сместио чамац у марини у Старом Сланкамену и време сад проводим у њој.
Надам се да ће "Пустолов" наставити да ради добро и да пружа добру услугу.
Поред свега што смо до сад могли прочитати из ових извештаја, са слика (чак и оних са шестим прстом) може се видети насмејано лице једне девојчице која вероватно још није свесна колико среће има и какво лепо детињство има.
vepar:
U pravu ste, i ja sam se razocarao kada sam video koliko lose fotografisem! Jednostavno nemam smisla za to...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju