Nautika opšta... > Nautičke reportaže

Vepar u Savi ili ti Novi Sad-Boljevci-NoviSad

<< < (11/11)

MiletaStamat:
Lepo si ti ovo ispripovedao, i začinio fotografijama. Skoro da sam se osećao kao da plovim sa tobom. Nadam se da da ćemo se sledeće sezone ponovo negde sresti na reci, jer mirovati se neće  kgk

Srso mislim da gaz nije 70 cm,a možda i jeste,  već vodostaj ulaska u njegovu marinu, imaju problema kao i mi u rukavcu Ada Čukarica, kad je nizak vodostaj ne mogu da izadju i udju u taj njihov rukavac :)

Bakara:
Super prica!  ok

Vepar ima gaz od 70cm jer ima brodski motor, pa mu osovinski vod, elisa i list kormila prave toliki gaz.

vepar:
Bas tako... zbog kormila i osovinskog voda gazim toliko. A i plicak na ulazu u Dunavac pocinje da mi pravi probleme negde na vodostaju 70 Novi Sad. Slucajnost da su cifre iste...

Misha D:
vredelo je čekati reportažu jer je koristan opis, a pogotovu znače slike onima koji će ubuduće prolaziti tim predelima.
Priroda i Dunav se pomalo menjaju svake godine.
Taj deo gde ste bili kod Belegiša uglavnom posećuju lokalci sa šikljama (kod one vrbe je dubina 5-6m i tu se obično peca štuka i smudj i poneki som), a povratak odatle na plovni put se često završava nasukavanjem na sredini, ka Velikoj adi.
Ovo je pravi način da se članovi i posetioci foruma upoznaju sa delovima Dunava gde se može bezbedno prespavati van plovnog puta.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju