E, ovako treba... > Majstori, Majstori ...
Ispravljanje svanca na brodu.
Terca:
--- Citat: vepar 10, 07, 2018, 16:16:10 posle podne ---
--- Citat: Terca 10, 07, 2018, 10:59:23 pre podne ---Pošto je ta kubota koja se kvari na svakih 50 sati rada, pušta ulje i smrdi, vibrira i sve to...?
--- Kraj citata ---
Iskren da budem ne kvari se kubota vec sve oko nje... nabudzen alternator cupa dekle, kida srafove, pucaju nosaci motora odvrcu se srafovi... ma nervira me
A znate kako je to, kada ti se nesto ogadi i kada te ostavi 3 puta na vodi zbog budalastina, ne mozes da se opustis i uzivas a na kraju brod prvenstveno za to sluzi...
Cenu nemam pojma ali dodajem i sajle i mehanizam kormila i nobu jednorucnu komandu i alternator i .... sve sto mi vise ne treba! Najradije bih to sve iskompenzirao sa nekim da mi odradi sve prepravke po principu kljuc u ruke thumbup
--- Kraj citata ---
ebaga, ovi što te napadno odgovaraju od menjaže motora i prekrajanja broda mi samo kvare trgovinu, sad već kubota i nije tako loša... sajkaca moraću da čekam da padne cena (nema veze što je ne znamo)
nego, nešto me drugo zainteresovalo, možda i to malo obori cenu: jel si ti to imao dinamo na kuboti pa ti je neko budžio pravi momački alternator da bi imao pravih 50-60 ampera struje, i onda je to šupački urađeno, ako sam dobro razumeo... i to je toliko nerešiv problem da si smislio i izračunao da je opravdano da staviš vanbrodski motor od 6 iljada evra, koji daje struje kao i onaj dinamo sa početka priče, i to na 5k obrtaja? Ako je to tako onda cena kubote mora dole...
zapade mi još nešto za oko, koliko sam shvatio ti želiš da na kraju balade za taj nov vanbrodski motor da imaš rezervoar za gorivo od crnog lima, grdnog kapaciteta, čistog benzina, koji će većim delom vremena da bude poluprazan... šta kaže nauka, hoće li to rđati, hoće li biti nekog kondenza, hoćeš li imati neki odušak, i ima li tu nešto zapaljivo?
zapravo ono što mene interesuje, hoće li bar ovih 100l nafte biti na popustu? roll4 budi drug, meni je to 100 sati do zla boga spore vožnje, tebi je sad više od 50, a biće skoro 25 kad uložiš 6 iljada evra, to ti je skoro ništa...
predlažem kompenzaciju recimo da ja ispumpam tu smrdljivu naftu i da naspem vode, sipaću i gaziranu ako treba, posle probušimo rupu na najnižem delu i to sve oteče, jer 100% nemaš rebara i proveza tamo. Rad sam da poklonim i dve polovne fricovke, za svaku ruku po jednu da se ne krivi kičma dok se navlači gorivo.
I ajd sad ozbiljno, imam ja jednog majstora za preporuku, ali o tome možemo ako se sretnemo na vodi za vikend ili ako ne nađeš odgovor na forumu, to će ipak dati malo vremena da u potpunosti sazru ideje o prepravci broda, nije isto kad nemaš motor pa biraš koji ćeš (onda su oba dobra) i kad imaš pa moraš sve da bucaš da bi ga nemao.
I još da ti kažem, ne zameri, da meni dođe bravar i da mi kaže da će da mi preradi trup/oblik broda za 2 sata, ja bih mu platio piće i poslao ga kući.
vepar:
Terca svakako sam zainteresovan da se vidimo na vodi, upoznamo i ispricamo! I 114 114 114 nisam spominjao da ce da prepravi trup za 2 sata, ali da povari dve kutije na nosac i zrcalo i da izvari jednu dole duz platforme privremeno kako bih mogao da okacim 25icu... e pa to bih i ja uradio za dva sata da znam da varim... lol hajde da se cujemo ovaj vikend ja cu izvesno biti na vodi odnosno u Karlovcima...
vepar:
Taj alternator je kap u casi koja je prelila... danas ga skidam i stavljam jos jedan solarac jer sam originalnu dinamu skinuo i poklonio nekome a ne mogu da se setim kome! Hahahahhah potencijalne poklone primce sam danas zvao i niko se ne seca toga... tako da... jbg vozicu se bez alternatora!
vepar:
Ove godine sam potrosio 100l nafte za 6y sati voznje od prosecnih 9-10 km/h za nekih 27 dana provedenih na brodu. Sto mu dodje oko 1.51 l na sat odnosno 10km
Terca:
99,9% se vidimo.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju