E, ovako treba... > Majstori, Majstori ...
Ispravljanje svanca na brodu.
Labud 1258:
Jesi zvao Branka ?
vepar:
Branko me je prošli put zavlačio za dva vara od 20cm na 20 m od njegove radionice, bukvalno 5 minuta posla (pravljenje nosača za pomoćni motor) preko 40 dana. I na kraju otišao sam na brod bez da mi je i javio i odradio to kako ne treba umesto lima od 5 mm odradio od 3mm i sada na taj nosač ne mogu da okačim veći motor... Da je tada uradio kako treba sada mi ne bi ni trebao...
vepar:
Jel ima neko iskustva sa varenjem po rezervoaru? Nesto sam nacuo da bi bilo najbolje da ispumpam naftu i da ga napunim vodom pa onda da se sve povari. A posle toga da ga isperem par puta benzinom i onda napunim do vrha benzinom. Šta kažete na takvu akciju? malo me plaši kako ću izvući svu vodu... Da li bih mogao nekako da je hemijski eliminišem? neki dodatni filteri pre vanbrodskog motora?
Drivee:
Voda u nafti ili benzinu je uvek dole. Odvojena. Naravno da niko nece variti sa naftom u njemu ali u sustini to ti je to, rekao si sam resenje. Kako ces izvaditi vodu? Pa obicnim crevom i pumpom. Na suncu ce ostatak ispariti a mozes i ti da dogrejes malo(verovatno). Posle toga sipas benzin i kraj. Naravno, filter ce uvek pomoci da bolji rad motora ali svakako moras izvuci svu vodu pa ako nesto malo ostane, to ce se zadrzati ovde:
https://agropartner.co.rs/proizvod/filter-i-separator-za-izdvajanje-vode-iz-goriva/
Mada, da li ti i treba taj rezervoar za vanbrodski 25 motor? To je pitanje.
vepar:
Uf i mnogo vise nego za brodski... ja pravim ture od 10 dana sa po 4-5 sati voznje dnevno. Sto mu dodje oko 50 radnih sati ili ti oko 200l goriva u najboljem slucaju
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju