E, ovako treba... > Plovila
Savet: Dalamatinka ili nesto drugo
SALE NB:
Zorane, ovo sa somovima je šala, u smislu da svi malkice (ili malo više) preteruju kad opisuju ale i salauke na Dunavu! K'o da je neki uragan, a ne malo kiše i vetra!
Drugo, navedoh namerno "na ovom našem delu Dunava". Ali, s obzirom da sam prošao Dunavom do Tekije, nisam video ni jedan njegov deo gde nema zaklona duže od 1 km. Čak i u Golubačkoj klisuri svako malo pa pecaroški kamp, vikendice..., u Kazanima takođe.
Uzgred, Donji Milanovac je nekih 50km pre Kladova, na koje jezero misliš?!
Inače, baš smo bili na Hajdučkoj vodenici i krenuli ka Tekiji, kad je krenula kiša i vetar. Pošto smo išli mi sa gliserom i Kapetan sa njegovim RIB-om, stigli smo u Tekiju za 15 minuta i to nazovi "nevreme" gledali iz kafane! :drinks: Vratili se na vodenicu i zatekli tende pune kišnice, znači baš je padalo! Malo vetra i talasa je bilo, ali smo svejedno stigli do Porečke reke za pola sata laganog glisiranja.
Od Nere takođe imaš gde prići ili baciti sidro, bilo iza one ade na sredini plovnog puta, ili u donji rukavac Srebrnog jezera.
Što se potrošnje tiče, svaki moderni 4t vanbrodski do 15-20 ks troši k'o upaljač, a ne pravi buku i vibracije kao DMB.
Svako ima svoje shvatanje uživanja, i u jurcanju se uživa, i to kako! :good: :yahoo:, ali vožnja brzinom od 25-30km/h svakako nije jurcanje.
Kapetan:
jedino mi je zao sto su deplasmanci manje vise zakucani na 12km ... idealno bi bilo da je to recimo 20 km :)
SALE NB:
Kap, to već ovisi o dužini korita, ali kod ovih manjih i kraćih se upravo čamci kao Titel 9 i slični nude kao dobro rešenje, jer postižu 20Km/h.
I to sa malim motorima.
Kapetan:
--- Citat: SALE NB 23, 09, 2009, 12:10:31 posle podne ---Kap, to već ovisi o dužini korita, ali kod ovih manjih i kraćih se upravo čamci kao Titel 9 i slični nude kao dobro rešenje, jer postižu 20Km/h.
I to sa malim motorima.
--- Kraj citata ---
titel 9 sto se mene tice nema deplasmansko korito , znam da ce mnogo njih reci da gresim ... al korito koje mozes da izglisiras za mene nije deplasmansko , stavi jak motor na titela i ima da leti ...
Vlada 69:
titel 9 sto se mene tice nema deplasmansko korito , znam da ce mnogo njih reci da gresim ... al korito koje mozes da izglisiras za mene nije deplasmansko , stavi jak motor na titela i ima da leti ...
[/quote]
:good: :drinks:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju