E, ovako treba... > Plovila
Savet: Dalamatinka ili nesto drugo
SALE NB:
Mislim da Vlada sa Titelom i Hondom 8 ide i celih 20km/h, a troši 2-3 l/sat!
Ono na što trebaš obratiti pažnju je da kad ti kažu da ide 12Km/h, to je maksimum ostvaren nizvodno.
Takav čamac uzvodno ne može brže od 6-7km/h, a to je premalo, pogotovo ako poželiš otići malo dalje.
Po meni, čak je i opasno ploviti čamcem koji je sporiji od barži. Barem 10-12km/h uzvodno, to je, po meni, minimum.
samardza:
--- Citat: SALE NB 22, 09, 2009, 09:15:34 pre podne ---Mislim da Vlada sa Titelom i Hondom 8 ide i celih 20km/h, a troši 2-3 l/sat!
Ono na što trebaš obratiti pažnju je da kad ti kažu da ide 12Km/h, to je maksimum ostvaren nizvodno.
Takav čamac uzvodno ne može brže od 6-7km/h, a to je premalo, pogotovo ako poželiš otići malo dalje.
Po meni, čak je i opasno ploviti čamcem koji je sporiji od barži. Barem 10-12km/h uzvodno, to je, po meni, minimum.
--- Kraj citata ---
treba uvek govoriti o uzvodnoj brzini i vecina pominje nju. A sto se tice barzi sve su brze i brze :drinks:
Vlada 69:
Ne bih da bude po onom "svaki ciga hvali svoga konja" ali Sale je u pravu.Stvarno mislim da je T-9 neuporedivo upotrebljiviji na nasim rekama nego bilo koja Pasarica.Unutra nije nista manji od njih (sto se tice upotrebljivosti prostora)a o plovnim karakteristikama sa bilo kojim motorom ne moze se porediti sa pasarama-laksi,okretniji,brzi a i jeftiniji.
Jedino sto su one sire od T-9 ali mi taj njihov odnos sirina/duzina nikako ne ide za reku.Moze,naravno,ali...
Barba:
Istranka (pasara 5m) sa Yamahom High Thrust 8HP ide 7-8 km/h uzvodno uz Dunav, a ne znatno je brza sa Tomosom 10. Dalmatinka bi sa jacim motorom morala brze, ali ne verujem da bi bilo ekonomicno ici preko 12 km/h.
PS. Vlado, Dalmatinka i Primorka su dosta vece od pasare.
haklberisojer:
Intersantno...
Pa ja i mislim na jednu stabilnu , prosecnu brzinu. I izvodno ne manju od 10 km/h...
Voleo bih da mi neko kaze moze li se to sa Dalmatinkom sa nekim japanskim vandrbrosskim motorem od 10 ks?
A i kolika je sa istim motorem na Titel 9 ( uzvodan i nizvodna)?
Uh, osecam da vas ja gusim sa ovim. Odavno. Recite...;)
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju